Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 591 - 600 (kaikkiaan 4,228)
  • Perko

    Nykyään vapaat metsänomistajat, jotka tekevät yhteistyötä sahaustoimijoiden  kanssa, voivat saavuttaa aiempaa laajemman hyvinvoinnin verrattuna 70 vuotta  vallinneeseen keskusjohtoiseen sellutuotantoon. Olen nähnyt ja kokenut tämän käytännössä, ja taloudelliset tulokset puhuvat puolestaan.

    Perko

    Palstalla on sattuva  otsikko ja  aktiiviset keskustelijat  jatkuvan kasvatuksen lukijoitakin varmaan  joitain.  Numeroiden perusteella  aihe on  metsäomistajille  nopeimmin tuloihin  korjausta tuova asia joten , mistään vähäpätöisestä asiasta vastustajat eivät kamppaile.  Vertaamalla  kehitystä  myyntihinnalla niin ero on kolmekertainen   jatkuvan kasvatuksen tuotannossa.   Tuotanto nopeutuu myös enemmän kuin turkulaisten  junayhteys eikä  sijoitukset ole suuret.  Mitäs  muuta vielä?

    Miksi vastustajat kamppailevat?
    Jatkuvan kasvun metsänhoito on niin tehokas, että se haastaa perinteiset menetelmät. Vastustajien kamppailu kertoo vain yhdestä asiasta: tämä ei ole mikään vähäpätöinen juttu, vaan mullistava muutos metsätaloudessa.

    Perko

    Palstan eka sivuilla kymmenkunta kirjoittajaa kirjoittaa omia  jaksollisen muutoksesta jk  systeemiin.  Miksi siitä pitää kiivastua?    Hämmästyvän  äkkiä on selkeytynyt monelle  menetelmien erot.  Simulointi  paikallisilla arvoilla ja hinta parametreillä 50 vuoden ajalta  antaa 380  € /ha verotetun  keskimääräisen tuoton ilman korkoja.   Tuon perusteella jk:lla tukkipuun tuotantoon keskittyminen parantaa metsänomistajan tuloja  ja  pienentää  montaa puihin  kohdistuvaa riskiä.

    Perko

    Visahan  on ottanut korjauksen tosissaan  kun tommoisia laukoo, eikö enää naurata. Onhan se ihmeellistä, kuinka jotkut voivat puhua metsänhoidosta kun ovat ikänsä  noudattaneet hallinnon ohjeilla  tamppausta kerrasta toiseen nöyrällä mielellä.

    Johtuuko katkeruus jk:ta vai  jaksollisen  niukasta ja hitaasta tuottavuudesta?

    Perko

    Siinä se ero ammattilaisen osaajan  ja  osaamattoman  tuhoojan välillä on.    Jo nauhoituksessa  menee pieleen. Nähty asia.

    Perko

    Korjuukustannukset: Yleensä oletetaan, että valikoivat hakkuut ovat kalliita avohakkuuseen verrattuna. Ja niin ne ovatkin, hehtaaria kohti. Jaksollisessa erityiseen parikertaa jaksolla.
    ”Mutta kuutiota kohti laskettuna hinta saattaa yllättää, koska jk:ssa hakataan vain isoja puita. Kuutioita tulee siis tunnissa paljon”, Itä-Suomen yliopiston selvitys .

    PenttiAKHakkinen kysyi,  laskussani on kuin  olisit ollut jonkun töissä 50 vuotta ja säästänyt  palkan korkoa korolle  Metsä firma  jatkaa  tuotantoaan .   Noin  yksinkertaisesti,  mutta  tulos  on muuta kuin nuo luvut. Meillähän  on yhteiseksi hyväksi verotus  jota ei ole otettu laskuihin lopputulos on maltillinen, … siihen ei kukaan iskenyt,  ihmettelen.  Laskenta  käyttää verotonta bruttotuottoa!

    Perko

    Ei näytä kilpaaminen helpottaneen, paitsi tuloista.  Niistä ei oo niin väliä kunhan firma kehuu!

    Perko

    Melkein samanlaisen kuvan  on lähettänyt Reepertti jatkuvankasvatus kuviin 14.2.2025.  On vaan mäntyä ja koivua näissä kuvissani enemmän.   Arvostelussa on epäilystä hakkuuvaurioista. Ammattilainen kertoi; ”sellainen sattui, yksi ropsipuu hajosi alle hehtaarilla.  Sekin meni myynti  ,  heh heh!”

    Kateus paistaa noista kuva-arvosteluista ja samalla pelko ”menee avohakkuuseen seuraavaksi”. Niin , sehän on  pahinta.

    Perko

    Suomen metsät ovat kaikki  Kanadaa pohjoisemmassa, tuo  jk alue on Jyväskylän tasalla.  Kuvista näen selvästi  vahvan kasvun jonka eri-ikäinen sekametsä  tuottaa.  Omassa mesässäni on  kuvia muistuttavia kohtia ja niissäkin on  kasvu kunnossa.

    Perko

    Varma tieto 50 vuodessa jk puustosta, ovat myyneet tukkipuuta 300 mottia ( 21000 €/ha ) ja yli sata m3  on reippaassa  kasvussa edelleen . Kuviakin on siitä mutta kun ovat vieraasta metsästä niin en lähetä, ei ole tarpeellista simulointi  arvostelun perusteella just muutakaan numeroita esitellä.

Esillä 10 vastausta, 591 - 600 (kaikkiaan 4,228)