Käyttäjän puutuomas kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 103)
 • puutuomas

  TESsistä en tiennyt vuosia sitten mitään, mutta kun ammattimaisen työtahdin opittuani kysyttiin mhy.llä mitä tarvit palkaksi niin sanoin että 25e/sahatyötunti ja kilometrikorvaukset työmatkoihin. Passasi molemmille.Se oli mielestäni oikeudenmukainen ja selvä niin tekijälle, työnantajalle kuin metsänomistajallekkin kunnes tuli organisaatiomuutos yli maakunta rajojen jonka johdosta alettiin maksamaan 3eri palkkiota/ha riippuen taimikosta. Helpoissa sen jälkeen ansaitsi niin että hävetti ja työläissä(90%kohteista) ei pärjännyt lainkaan. Alkoi olemaan niin tuuripeliä palkat, että vaihdoin alaa.

  puutuomas

  Työpäiväin pituudet oli 7-10 tankillista, niin kyllä se vain peukalossa tuntui pitemmänpäälle. Kai se oli sitten peukalossa se vika, eikä kaasu liipaisimen sijainnissa, mutta en alkanut tutkituttamaan huskun kaasuvivun takia sitä, vaan vaihdoin työkalua peukalo ystävällisempiin sahamalleihin.

  puutuomas

  Opettavia videoita, Itämaan ihmeeltä, suoraan alan huippumestarilta. Näymmä tottumiskysymys paljolti tuo sahan valinta, mutta jos aloittelee niin kannattaa mielestäni totutella tähän 561.seen koska työmaat on, mitä on. Omalla laillaan huonosti tehtyjä nuo on kuitenkin kaikki mallit, mitä saa sitten ihmetellä että, miksi ne pitää valmistaa niin huonosti kun varmasti osattaisiin tehdä kunnollakin. Ehkäpä pitäis kokeilla jotain aivan eri merkkiä, kuin näitä kahta eniten markkinoitua, jos vain varaosapalvelu pelaa.

  puutuomas

  560sthili oli hyvä, mutta nyt ostaisin sen uudenmallin 561  sthilin. Varasahaksi joku pienempi 460sthil. Etusormi kaasu ehdottomasti ehdoton. Melkein tekisi mieli palata takaisin raivuualalle tuon uuden 561 takia. Elä sinä sorru huskuihin, itse sain katua sitä virhettä.

  puutuomas

  Tekniikka pitää olla hallussa, ilman muuta, mutta se ei tee myöhästynyttä th kohdetta oikea-aikaisen vertaiseksi käsittelynopeudeltaan, vaan työ väkisinkin hidastuu ja paljon.

   

  Olenkin sitä mieltä että valitettavasti ammattikoulujen opettajiksi  ajautuu usein miehiä jotka ei ole kyseistä ammattia harjoittaessaan oikein pärjänneet niin ovat sitten jotenkin ohjautuneet opettajiksi ammattiinsa. Siitä ilmeisesti on tullut sanonta alalle kuin alalle: työ tekijäänsä opettaa.

   

  Mielestäni opettajien vaatimustasoa pitäisi nostaa ja palkkaus sellaiselle tasolle että sinne hakeutuisi vain alansa huipputekijät (eikä puhujat) ja maksimi aika opettajan virkaan 5v jonka jälkeen palattava takaisin oikeisiin alansa töihin vähintään yhtä pitkäksi aikaa, niin ainoastaa sillä tavalla opettajat tietäisivät uusimmat asiat siitä alastansa mitä opettavat ja etenkin sen että miten sitä nimenomaista työtä tekemällä voi menestyä ja päästä jopa opettamaan muita.

  puutuomas

  Sitä voi verrata liikennenopeuteen tätä raivausnopeutta. Vaikka pääasiassa nopeus liikenteessä huitelee satasen tuntumassa niin harvalla keskinopeusmittari näyttää satasta. Ota jätkä huomioon että 90 % työmaista tehdään myöhästyneinä ja nuorenmetsän kunnostusta on suurimmaksi osaksi raivaustyöt vuonna 2020 monessa paikassa. Siinä ei tekniikat auta jos raivaamaan aletaan myöhässä.

  puutuomas

  300 päivää tehtävä töitä/ vuosi 30helteellä ja 30pakkasella jos meinaa pärjätä ja jos sillä saa tuon 200 ha ollaan lähempänä ympärillämme vallitsevaa todellisuutta. Ja tähän pitää olla jo kokemusta se väh. viisvuotta. Tämä myös vaatii sen että elämä kuluu pitkälti siellä taimikoissa tai sinne lähtöön valmistumisessa. Miettikää kahdesti että oliskohan jotain muuta, ennenkuin alatte moiseen.

   

  puutuomas

  Tekeepä aluks vaikka 5vuotta sitä tahtia kelejä ja palstoja valkkaamatta, niin loppuu se keskimäärin ha/päivä uhoaminen, vaikka olis minkälaista varasahan varasahaa ja moottorisahaa ripoteltu pitkin taimikoita.  Kyllä luonto siitä pitää huolen että vetää nöyräksi jätkän kuin jätkän kun sillepäälle sattuu.

  puutuomas

  Siitä tunnistaa todellisen taimikonraivaajan että se myöntää että joskus pahimmillaan on semmoiset kelit/ taimikot/huskut että 0.1ha.ssakin on tekemistä koko päiväksi. Tämmöiset aina ha/päivä miehet valehtelevat. Niitä ei tosi elämässä ole olemassa, edes keskimääräisenä tuottona, jos työn laadulla on vähääkään merkitystä.

  puutuomas

  Erityisesti jos verrataan shill 560- h545 niin tilhi kuluttaa bensaa huomattavasti vähempi, vaikka riskimpi ja huskun peukalokaasu on iso miinuspuoli. Mulla meni aina työpäivän jälkeen peukalo jumiin kun huskulla joutu sahaileen, onhan huskussa lämpökahvat mutta lumisissa olosuhteissa ne vain on haitaksi koska sulattavat lumen ja rukkaset kastuu. Tuli harmiteltua paljon että pitiki ostaa varasahaksi 545 kun olis sthil 460siäkin ollu tarjolla.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 103)