Käyttäjän Scientist kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,521 - 1,530 (kaikkiaan 1,583)
  • Scientist

    Niko: Tarkoitin nyt lähinnä ilmastonmuutoksen hallintaa !

    Valkoselkätikka on yksi perinneympäristöistä/kaskikoivikoista hyötynyt laji. Ihminen voi myös lisätä luonnon monimuotoisuutta !

    Lapin suojelualueilla paljon hiihdelleenä en voi sanoa, että siellä olisi erityisen runsas lajikirjo, toki metsoa on enemmän. Monet lintulajit hyötyvät ihmisen läheisyydestä ja hakeutuvat talvisin ihmisten ilmoille ravinnon perässä (esim. useat tiaiset, punatulkku, varpushaukka, varpuspöllö, närhi, viherpeippo jne.). Jos haluaisimme täysin entisaikaista keräilijä-metsästäjäaikojen metsää ja ympäristöä, niin lintulaudat ja lintujen ruokinta pois !

     

    Scientist

    Ilmaston muutosta ei Suomen metsät (0,6% maailman metsistä) ratkaise, eikä oikein diversiteettiongelmaakaan. Maailman metsistä yli 40% on Venäjällä (käyttöaste alhainen). Kanadassa (käyttöaste alhainen, CO2-päästölähde 2000-luvulla) ja Brasiliassa (metsäkato). Olennaista on mitä näissä maissa tapahtuu ja vaikuttaa niihin. Näihin maihin pitäisi vaikuttaa jos pystyy mitenkään (epäilen paitsi ehkä Kanadaa).

    Scientist

    Monimuotoisuus on aina suhteessa elintapoihin ja elinkeinoihin.

    Esimerkiksi hakamaita ja kaskikoivikkoja on on vähän, koska metsälaidunnus ja kaskeaminen on loppunut. Ne on aikanaan saatu aikaan ihmisen luonnon muuttamisen kautta. Sen sijaan on muodostunut paljon mm hakkuuaukeita, jotka pioneerikasvit valtaavat. Näillä menestyy mm. maitohorsma, vadelma, monet lehtipuut jne.

    Scientist

    Kiipeilykaato (noin 22 m korkea kuusi) maksoi pihallani noin 300 euroa. Mukaan tuli pätkintä ja havujen poisvienti myös. Tämä on hinta Tampereen seudulla, mutta lienee kalliimpas pääkaupunkiseudulla.

     

    Scientist

    Puunhalaajalle tiedoksi, että biotalous oli myös edellisen hallituksen painopistealue (ABCD, jos joku vielä muistaa). Eivät metsäinventointien menetelmät Suomessa muutu hallitusten mukaan, onneksi.

    Scientist

    Kyllähän metsänuudistus onnistuu ilman maaperän käsittelyä, kunhan tekee sen hetimiten hakkuun jälkeen. Vähän voi tulla enemmän heinähommia, mutta itselläni on ainakin onnistunut hyvin. Ei tietysti ole niin tehokasta kuin kääntömätästys, mutta vastaavasti halvempaa.

    Scientist

    Kyllä kustannuksiakin pitää miettiä, metsän uudistamisen kulut ovat nousseet kovasti viimeaikoina. Myös lannoittamiseen (paitsi puutuhka ja boori tietyllä alueilla) epäillen . Mahdollisimman paljon luontaista uudistamista, sitä olen harrastanut. Ei varmaan tuota maksimaalista tuottoa, mutta kyllä (seka)metsä on silti lähtenyt hyvin kasvuun. Kuusia sitten aina jos jää aukkoja.

    Scientist

    Poliitikoilta turvallinen vastaus medialle on että pidetään hakkuut nykyisellä tasolla. Toimittajan pitäisi kysyä seuraavaksi paljonko ne hakkuut sitten ovat nykyisin. Harva tietää. Lienevät viime vuonna olleet noin 75-77 milj. m3 (?), siis aika lähellä tätä 80 milj. m3. Olettaisin, että tänä vuonna tulee hieman vähenemistä hakkuissa, kun suhdanne huippu lienee ohitettu.

    Scientist

    Huvittavia nämä nuorisoparlamenttien hallitusneuvottelut, kun vaalejakaan ei ole vielä ollut. Pelkästään galluppien varassa.

    Jäämeren rataan on ilmeisesti halukkuutta Norjalla, joka voisi myös rahoittaa osan siitä. Muuten en aivan tiedä olisiko välttämättä järkevä.

    Scientist

    Uusien tehokkaampien tuulivoimaloidenkin käyttöaste on max 40% vuodesta. Toki jossain muualla voi tuulla ja vesivoimaa saadaan Norjasta. Mutta oma kokemusperäinenkin havaintoni on että tuulivoimalat seisovat kun on pakkasta paljon. En vastusta suinkaan tuulivoimaa, päinvastoin sitä vaan lisää. Kovilla kylmillä jaksoilla on edullista sähkön ja lämmön yhteistuotanto, koska kumpaakin tarvitaan. On syytä muistaa, että lämpöpumputkin tarvitsevat sähköä, Itse asiassa niissäkin vastukset menevät päälle kovilla pakkasilla.

Esillä 10 vastausta, 1,521 - 1,530 (kaikkiaan 1,583)