Argrowlla istutettuja taimia

Kuvassa, jossa mätäs näkyy, on vähän yli vuosi sitten syksyllä istutettu 1-vuotias keskipaakkutaimi. Kuviin on valikoitunut hyvin kasvaneita, pienempiäkin oli.

Yhdessä kuvassa, jossa näkyy vain heinää, on 2 kasvukautta sitten juhannusviikolla istutettu 2-vuotias taimi. Istutuksen jälkeen ei satanut pariin kuukauteen ja ensimmäinen kesä meni taimilta hengissäpysymistaisteluun. Yhtäkään kuollutta en löytänyt, mutta kasvua ei juuri ensimmäisenä kesänä tapahtunut.

Kommentit (4)

  1. Kiitos kuvista. Taitaa olla että ostankin sen käsiannostelijan tai teen korkkiin reikiä ja annostelen sen avulla. Ajatus muuttui niin että teen hyvät koealat lannoitteella ja ilman niin näkee onko mitään vaikutusta.

  2. Toinen kuva vuodentakaisesta istutuksesta jäi matkalle mutta siinä oli suunnilleen saman kokoinen taimi. Kannattaa tosiaan tehdä koealat ja ehkäpä itsekin pitää niin tehdä seuraavassa istutuksessa. Tähänastinen tutkimus- ja kokeilutieto mitä olen lukenut lupaa kasvuun ainakin jonkinlaista parannusta, myös koivulle.

  3. Tekee pahaa katsella tuota raivurin terää aivan taimen vieressä.

    Nimim. heinikossa joskus taimen niittänyt

  4. On niitä mennyt itselläkin mutta ei tällä kertaa kun olin lähinnä tarkastamassa taimikkoa raivaussahan kanssa.

Metsänhoito Metsänhoito