Kommentit (10)

 1. reservuaari-indeksi

  Saatat tarkoittaa käärmekuusimaisia oksia. Toisaalta samassa puussa taitaa olla myös perinteisempiä havuja. Ei mikään superharvinainen, aika usein näkee. Hyvä havainto kuitenkin.

  Lauri

 2. Taidetaan sanoa riippakuuseksi, tai surukuuseksi. Havaintometsässä on noita – istutettuna jonkinlainen alue.

 3. Ei ole surukuusi.

 4. Olen kyllä pitänyt noita ihan normi kuusina. Meilläkin pihassa pari kappaletta. Toki hyvällä maapohjalla. Kaivojen imeytys purkautuu meillä juuri noiden kuusien juurelle.

 5. Meillä on ylipitkäksi kasvanut kuusiaita. Osa kuusista on tuollaisia.

 6. Tavan kuusen ja surukuusen risteymä.

 7. Joo, tavallinen kuusi. Jotkut kuuset vain vanhemmiten alkavat muodostaa tuommoisia riippuvia oksia.

 8. Pidin tätä aivan tavallisena kuusena, mutta metsäalan ammattilainen tämän huomasi ja tulkitsi kampakuuseksi, tosin sekin aika yleinen. Roikkuvat sivuoksat pisimmillään toista metriä. Vasen puoli puusta erilainen johtuen siitä että hyvin lähellä kasvoi melkein samankokoinen toinen kuusi.

 9. ”Lajinsisäistä muuntelua esiintyy kuusella monissa ominaisuuksissa. Eniten on ehkä tutkittu latvuksen muotoa ja kävyn rakennetta. Näiden ominaisuuksien perusteella on kuusesta erotettu jopa alalajeja. Oksien kasvutavan mukaan on kuusia myös luokiteltu. Tällöin tarkastelun kohteena ei ole mikään kasvisystemaattinen jaottelu vaan kyse on normaalista lajinsisäisestä muuntelusta. Oksien kasvutavan mukaan kuuset on jaettu kampa-, nauha-, harja- ja laakakuusiin”

 10. metla.fi/julkaisut

Luonto Luonto

Kuvat