Kommentit (12)

 1. Jonkin ruokailupaikkakoivun jättäsin teerille. Muuten mäntyjä kanattaa suosia, kuin koivut on kohta ikänsä eläneet.

 2. Voihan niitä vähentää mutta paraneeko noiden mäntyjen kasvu pelkästään jos koivut poistaa. Voisimpa antaa ollakin.

 3. Antaisin kanssa olla päätehakkuuseen saakka.

 4. Visakallo

  Jos tuota nyt ihan välttämättä haluaa harventaa, niin kyllähän ainakin kuvien perusteella muutama mäntykin sieltä pois joutaa. Latvukset ovat menneet joistakin puista aika pieniksi. Jättäisin parhaimpia koivuja vielä kasvamaan.

 5. En tekisi tässä vaiheessa mitään.

 6. A.Jalkanen

  Seuraavassa harvennuksessa alennetaan koivun osuutta runkoluvusta reippaasti. Jätetään vain parhaat koivuntukkiaihiot kasvamaan.

 7. jpjulku

  Koivua pois harvennuksessa, mutta ei kaikkia.

 8. Timpan linjoilla. En tekisi mitään metsässä jossa ei voi tehdä mitään järkevää. Jospa siirtäisi katselun jollekkin muulle palstalle jos vaikka löytyisi jotain oikeaa tarvettakin puuhapetelle.

 9. Laatuharvennus

 10. Ei nuo koivut enää paljoa kasva ja laatu parane, kuvasta ja omasta muistista vastaavia kohteita vertaamalla. Ei voi myöskään yksiselitteisesti antaa ohjetta, kaikki koivut pois ja kaikki männyt jätetään.

  Itse tekisin laatuharvennuksen, männyt pois joista ei tule tukkia nyt tai tulevaisuudessa, koivua jää hiukan sekaan. Harvennuksen jälkeen jäävän puuston mittaus ja lannoitus, vaikuttaa hyvältä kohteelta lannoitukseen. Viiden vuoden päästä lannoituksesta puuston mittaus ja arvio jatkotoimenpiteelle, milloin seuraava hakkuu

 11. Kuvien oloisissa puustoissa harvennusten hyöty kuin mikään muukaan lihotus alkaa olla myöhäsyntyistä. Latvusten supistuminen liian pieniksi ei tuo enää kummoista kasvupaukkua…

 12. metsä-masa

  Minäkin sain kuvien perusteella tuntuman harvennuksen puolesta. Koivu alkaa ränsistyä ja menettää kasvuominaiksuuksiaan nuorempana kun havupuut, ainakin jos valtaosa koivuista on hieskoivua.

  Samaan harvennus kertaan keräisin myös heikkolaatuiset männyt pois, joista ei koskaan kehity tukkilaatua. Päävalta – ja lisävaltapuilla on siten ravintoa tarjolla vielä kiihtyvään kasvuun, jopa niin kuin husse jatkotoimenpiteet määritteli.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat