Hiilinielu

Kommentit (11)

 1. Visakallo

  Onko kuuset vähän yli 10 vuotta vanhoja?

 2. Juu, 2010 entiseen peltomaahan istutettu.

 3. Gla

  Hyvin kasvaa, ihan mukava puupelto. Vai olisiko oikein puutarha. Mutta pitäisikö noista paksuista oksan tyvistä olla huolissaan? Joskus niitä hyväkasvuisissa puissa näkee.

 4. Hyvä kysymys, en ole osannut olla huolissaan. Eiköhän se runkomuoto ajastaan tasoitu ja huonommat voi poistaa harvennuksissa.

 5. Kyllähän se selluvärkiksi kelpaa aivan hyvin. Minulakin on tuossa napurin tontilta kaadettu komean kokoinen kuusi poltinpuukasassa. Katsotaan nyt sitten mikä sen kohtalo on mutta ei aivan ensikäsittelyyn vielä. Jos sitten traktorin perään hyrdaulihalkoja ja sillä klapeiksi.

 6. urbo

  Juu klapitavaraa tulossa kuusikosta

 7. Se on oma lajinsa tuollainen ”Mutterioksakuusi”. Oksat on kiinnitetty muttereilla runkoon. Sillä ei ole mitään tekemistä oksakoon kanssa, vaikka oksa leikattaisiin mutterin kera irti, oksan läpimitta mitataan vain sen tummemman osan perusteella, ei valkoisen pintapuun mukaan.

  Oikein isossa kuusessa saattaa mutteri olla jopa yli kymmenen senttiä, mutta oksa esim. vain neljä senttiä poikkirunkoon mitattuna.

 8. Panu

  Onpas siellä kesäistä.

 9. Ellei ole sienitaudin aiheuttama, samaa huomannut ja mustia oksan hankasia

 10. Aina oppii uutta. En ollut aikaisemmin tiedostanut, että kasvatankin sienten vaivaamia mutterioksakuusia, joista saa korkeintaan polttopuuta…

 11. Visakallo

  Heh, tuo on vasta alkua jyto! Kyllähän tässä on meikäläinenkin kaikkea saanut kuulla näiden 13 vuoden aikana. Ei niistä kannata välittää, annat vain oikein kunnolla korkojen kanssa takaisin!

Metsänhoito Metsänhoito