Kommentit (4)

  1. Puussa on ranganvaihdoskohta, jonka päälle hiirihaukkapari rakensi pesän viime kesänä. Ilman puun vikaisuutta pesää ja pesintää ei olisi olemassa. Lisäksi tarvittiin pesintärauha. Tässä pesämetsässä ei ole muuta erityistä kuin juuri se, että se on tiettömän perämetsän etäisin ja piiloisin kuviteltavissa oleva kohta. Tähän paikkaan eksyy vain sattumalta. Ei nytkään kaukana tästä, lähimmillään alle 500 metrin päässä, metsäkoneet ryskäsivät hakkuissa koko kevään ajan.

  2. Onko pesässä asukkaat? Jos ei ole, niin harvennushakkuu käyntiin – HETI!

  3. Tätä perämetsää harventelen talvisin. Tähän saakka olen omissa hakkuissani päässyt. Männyn laatuharvennusta ja pystykarsintaakin. Tässä on kuitenkin huonompi laatu. Jää tämä paikka nyt harventamatta. Pesälle kaadan lentokäytävän talvella. Pesässä on poikanen tai kaksi. En ole kiivennyt. Todella huono myyrävuosi on täällä nyt, silti kuitenkin pesii. Voi pesiä tässä seuraavat 15 vuotta tai reviiri voi olla ensi kesänä pysyvästi autio. Kaikki riippuu siitä pysyykö koiras muuttomatkallaan hengissä.

  4. suorittava porras

    Vikaisia puita kehotetaan
    jättämään sopivassa paikassa haukkojen pesäpuiksi konehakkuukin yhteydessä. Eikä ole pahitteeksi ,vaikka puun lähitienookin jäisi raivaamatta ja käsittelemättä. Jos potentiaalisia pesäpuita osuu silmiin , ne kannattaisi merkata ennakkoon.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat