Kommentit (8)

 1. Minäkin hymyilin vielä tuossa vaiheessa. Sitten tuli mukaan hirvet ja napsaisi puolet kasvusta pois. Sen jälkeen vatukko ja horsma, joka tuollakin taustalla odottaa leviämistään. Onneksi on ne kuuset mukana. Niitä voi sitten tonkia muutaman vuoden roinan alta esille.

 2. Hyvä tulee mutta työtä vaatii. Hirville ei voi juurikaan mitään. Itse veson vesurilla istutus kuusikkoa jossa paikoin luonnonsyntyisiä männyntaimia, joita koitan saada valoon sekametsä tavoitteena. Kuuset ovat jo pahimman yli.

 3. Toki itsekästä on ajatella että itse tekemällä parasta mutta vain toiseksi parasta on kuvassa. Jos olisit istuttanut männyt olisi jo metrin mittaisia. Siementouhu ottaa aikaa ja huonontaa lopputulosta. Miksi samaan mättääseen pitää saada useita taimia kun vain yksi kasvatetaan?

 4. Gla

  Hirviä voi torjua Tricolla. Itse en uskaltaisi olla käsittelemättä taimia sillä. Tuon kokoisten taimien ruiskutus on nopeaa ja ainetta kuluu vähän. Taimien koon kasvaessa hommasta tulee työläämpää ja kalliimpaa.

 5. Jos hirvistä on suurempaa haittaa talvella, niin mä-kylvö on parempi kuin istutus .

  Taimien suojauksesta puheenollen – onko joku käyttänyt lvi-teippiä aitavärkkinä ? Ostin melko ison erän teippiä huutokaupasta ja tarkotus olisi kokeilla käyttää sitä keltasen nauhan ohella suojaamaan taimikkoa. Jos ei toimi,niin alan vaikka sitten lvi-kauppiaaksi . Siihenkin voi varmaan pätevöityä helposti , kun seuraa jotain alan verkkopalstaa ensin.

 6. >Siementouhu ottaa aikaa ja huonontaa lopputulosta. Miksi samaan mättääseen pitää saada useita taimia kun vain yksi kasvatetaan?

  Metsänhoito ja hirvi (2007):
  ”Mitä runsaammin taimiainesta kasvaa, sitä enemmän hirvillä on syötävää ja sitä todennäköisemmin osa taimista säästyy”

 7. Kuvan otsikko liittyy siihen, että olen kuullut monesti konekylvön epäonnistuneen, varsinkin bräckellä.
  Ja miten istutusmännyt olisivat jo metrin mittaisia, jos kuusetkin ovat max 60cm.
  Kyllähän se on, että mitä enemmän männyntaimia taimikkovaiheessa niin sitä parempi. On sitten vara valita parhaat taimikonhoidossa.

 8. Luontaista tulee kuitenkin joten istutuksella saadaan nopeasti loistava kunnon mäntymetsä. Puuki ilmeisesti tarkoittaa nk. ilmastointiteippiä eli alumiinipintaista noin 50mm leveää ja yleensä 50m per rullatavaraa. Olen koittanut silläkin ja se on hyvä lisä varsinkin aidan huomaamiseen. Sehän välkkyy vielä illan viimeisellä valollakin. Pienessäkin tuulen hengessä. Talvea se kestää huonosti ja tuppaakin keräämään kuorman lunta ja jäätä ja keväällä ne saa keräillä maasta. Mutta syksyyn hyvä ja liima haiseekin hiukan joten ei siitä haittaakaan ole.

Metsänhoito Metsänhoito