Kommentit (7)

 1. Vähän huojuu enemmän kuin ketun jäljen pitäisi. Ehkä on ollut huonot murkinat viime aikoina.

 2. Anneli huomasi. Voisiko olla supi?

 3. Kettu . Liikkunut harkitun hitaasti !

 4. Lähistöllä pesä luolasto ? varusteina: otsalamppu,metsäsukset, terrieri, pistolapio ja kakskakkonen…

 5. Juuri tuollaisten METTÄMAKURIen ansiosta joka vuosi joutuu kaksi (2) ihmistä lopuksi iäkseen (keskimäärin 10 vuotta) hengityskoneeseen puutiaisaivokuumeen (TBE) takia. Kyseinen virus tarvitsee lisääntyäkseen myyriä, vain ja ainoastaan myyriä. Mitä enemmän nämä makurinerot jumalaisessa viisaudessaan tappavat myyräkannan pääsäätelijää kettua, sitä pahemmaksi tilanne kehittyy.

  Jokaisen kettujentappamisen ansiosta hengityskoneeseen joutuneen taustalla on ihmisiä, enemmän tai vähemmän. Siinä tulee näille makureille kiire, kun totuus joskus valkenee.

 6. Anttoo voisi rauhoittua ja löysätä pipoa. Ei mikään kettukanta pysty vaikuttamaan myyräkantaan. Jos vaikuttaisi, kettukanta seuraisi hyvin kiinteästi myyräkannan vaihtelua. Jossain määrin tällaista kytköstä esiintyy petolintujen, kuten pöllöjen kannoissa.

  Tosiasiassa (metsä)myyräkantaan vaikuttaa eniten populaatiossa leviävät taudit sekä isossa kuvassa ravintotilanne. Taimikoiden ja joutopeltojen heinittyminen tässä suurimmassa roolissa.

 7. Meillä on ollut mannersuomessa 3 TBE-tapausta vuonna 1995. Viime vuonna 136, yli neljäkymmentäviisi kertaa enemmän kuin 1995.

  Kettujen lumijälki-indeksi on puolittunut tuona aikana.

  TBE-tapaukset kettujen lumijälki-indeksin funktiona kertovat, että kun kettujen lumijälki-indeksi puolittuu, niin puutiaisaivokuumetapaukset yli 45-kertaistuvat.

Luonto Luonto

Kuvat