Kiirekohde, ennakkoraivaus.

Kauden viimeinen kohde. Kiiretyömaa(6ha), oli motomies käynyt kääntämässä koneen ympäri kuvion reunalla.

Ei voi edes sanoa, että olisi jotenkin harvinainen näky, näitä joutuu sahailemaan paljon.
Ensimmäinen metsänhoitotyö kyseiselle puustolle.

Kuvio huononee vielä loppua kohden, siellä voi olla mielenkiintoinen näky vastassa.

Laitetaan jatkokuvaa, kunhan saa raivattua kuvion valmiiksi.

Kommentit (17)

 1. Motomies teki ihan oikein. Olishan tuo ennakkoraivaus ollut mukava tehdä sulan kelin aikaan. Aika lumista metsää.

 2. Lunta 30-60cm, hidasta kun mikä. Kuitenkin kannot on saatava suht lyhyiksi.

  Pyörimistä ja hyörimistä, mistä pääsee purkamaan nuo rytökasat.

 3. Pakko laittaa sadetakki päälle, jos tuonne sekaan meinaa mennä. On kokemusta, pienempi paha kastua sisältä päin.

 4. Tuonne voisi taluttaa toimarin palstan laitaan ja kysyä miten työmaiden suunnittelu on mennyt niin kuin omasta mielestä.

 5. Varmuutta en tiedä, mutta mikäli toimarin puheet oikein tulkitsin, oli mo. meinannut sahailla kuviot puhtaaksi.

  Meinaamisen tasolle oli jäänyt.

 6. Vähän näyttäisi sille ettei itse hakkuullakaan ole kova kiire. Mielestäni koivut ovat hyvin kasvaneet ja pitäisi antaa kasvaa edelleen vaikka päätehakkuuseen.

 7. Jos tuo tuosta vielä huononee loppua kohden, niin eipä siellä hakattavaa ole, kun ei sitä kovin paljoa ole tässä alkupäässäkään. No, tuleehan jokin motti kun aukaisee urat. On tainnut toimari tehdä tässäkin kaupat pelkän keilaustiedon ja ilmakuvan perusteella. Tuommoinen kun voi ilmakuvassa näyttää kovaltakin metsältä.

 8. Tuosta tilanteesta olen jo yli kymmenen vuotta koettanut varoitella. Jo siinä vaiheessa ,jossa markkinoitiin ajatusta ,että taimikoita ei tarvitse hoitaa ,kun alueelta korjataan korvaavana toimena energiapuuta. Tähän täkyyn tarttui moni viisaampikin , mutta varmasti huomasi ,että kemera oli laiha lohtu ,kun metsä on totaalisesti pilalla .
  Kuvan tilanteessa on pahaa mieltä jaossa vielä alan toimijoillekin .

 9. Kuvien perusteella ei tuolla kohteella ole mitään tekemistä energiapuun korjuun kanssa. Valtapuusto on näköjään kasvanut sopivassa tiheydessä, ja nyt raivattava puusto on selkeästi pelkkää aluskasvustoa, mikä toki olisi ollut järkevää raivata jo paljon aikaisemmin.

 10. Ainakin se olisi pitänyt raivata ennenkuin sitä alkaa tarjoamaan hakattavaksi. Edes viime kesänä, nyt maksaa raivaus niin paljon, että ei hakkuutulo riitä, miinukselle menee?

 11. Täytyy kertoa Visakallolle ,että juuri kuvassa näkyvän tasoisia kohteita oli 90% niistä ,joita päätyönäni korjasin energiapuuakkuun nimikkeellä yhtäjaksoisesti kolmen vuoden ajan. Eli satoja hehtaareja eri puolella maakuntaa.

  Muutaman kerran olen myös maininnut, että ennakkoraivaus on syytä tehdä jo ennen kaupantekohetkeä. Raivauksen jälkeen on helpompi määritellä hakkuuajankohta. Motokuskin harmiksi sitä päätöstä ei ole viisasta jättää. Puhtaan satasten vahingosta ,jos leimikolla käydään turhaan. Kuvassakin hakkuun oikea ajankohta olisi vasta viiden vuoden kuluttua . Nyt joudutaan ajelemaan terveisiä.

 12. On siellä Keski-Suomessa sitten ollut melkoista meininkiä, jos suorittavan energiapuutyömaat ovat olleet 90% kuvan mukaisia! Eihän tuosta kertyisi energiapuutakaan kuin nimeksi. Nyt kyllä ymmärrän, miksi suorittavan jutut ovat koko ajan kuulostaneet niin erikoisilta.

 13. Kyllä se visakallo on totta. Noita ne e- puuleimikoiksi tarjoaa. Tai joskus ainespuuksikin mutta jos ei kelpaa niin sitten e-puuksi. Tilanne vaihtelee hyvin paljon eri puolilla Suomea. Meillä on paljon sellutehtaita ja paperitehtaita ja sen vuoksi kysyntää ainespuulle on.

 14. Näitä ne täällä yrittää energiapuukohteiksi juurikin kaupata. Tässä kuukausi sitten oli metsälehden juttua energiahakkuista kaivurilla, ei sellaisia kohteita täällä kaupitella e-puuksi.

  Tällä kohteella Mo joutuu maksumieheksi. Nyt kuittaantuu taimikonhoitojen maksut samalla kertaa.

 15. Hämmästyttää edelleen, jos suorittavan työmaalle saakka noita kertyy. Eikö mitään esikarsintaa ole, millaisia kohteita urakoitsijalle annetaan?

  Jos saa myyjä katsoa peiliin, saa myös ostaja. Aivan lapsellista toimintaa, ei mitään tekemistä ammattimaisuuden kanssa.

 16. Olisi mielenkiintoista tietää, paljonko tuosta on kauppoja tehdessä arvioitu hakkuukertymää olevan!

 17. Mitä nyt mielenkiinnosta mittailin silmämääräisesti ppa:n muutamasta kohdasta oli vaihteluväli 20-26.

  Järeys vaihteluahan tuolla on paljon, juuri ja juuri kuitupuusta järeään vaneri koivikkoon.

  Kyllähän tuosta vielä metsä tulee, mutta mikäli olisi hoidettu aikanaan saisi jo varailla kohtapuoliin uusia taimia.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut