Kommentit (8)

  1. Noihin tulee sentti paksuutta ja metri pituutta vuosittain, eli ensiharvennus on viiden vuoden kuluttua.

  2. Ja mikähän sellaisen tekisi riukukoivikkoon? Syy joksi olin mieluummin haavan kasvattaja. Siinä ei tarvita väliharvennuksia. Koska sellaisten tekijöitä ei vain tahdo löytyä. Toki maahan kaatamalla harvennettua saa. Mutta turha tuollaisia enskoja on mainostaa joita kukaan ei halua.

  3. Siis mihin riukukoivikkoon? Jos 14 kasvukautta keskisuomalaisessa hakamaapohjassa kasvanut hoidettu koivikko ei ole ensiharvennusmitoissa, niin silloin on metsänkasvatus ja puunkorjuu syytä lopettaa koko Suomesta!

  4. Visalla taitaa vain tuo ensiharvennus olla aika paljolti manutyötä ja ehkä jopa maahan lakaisua. Metsäfirmoja tuollaiset harvakseltaan innostaa. E-puukin taitaa sakata vielä ainakin hinnan puolelta.

  5. Jo on maailma mennyt Harjavallassa malliinsa, jos puunostajille 14 cm paksut, ja 14 metriä pitkät koivut eivät kelpaa pystykaupalla ensiharvennukseen!

  6. Noh, taas noita Visan juttuja. Mutta jos noin saakin aikaan tuskin on kyseessä enska vaan kannattaa kyllä tehdä kakkosharvennuskauppaa. Ainakin hinnan puolesta. Mutta se enskatavara on tuossa vaiheessa kyllä jo johonkin kadotettu.

  7. Ei ne Jesse ole mitään juttuja, vaan ihan tavallista koivun kasvatusta. Koivu kasvaa sentin paksuutta ja metrin pituutta vuodessa, kunhan kasvupaikka on koivulle sopiva, vesitalous kunnossa ja isäntä/emäntä tekee hoitohommat ajallaan.

  8. Jesse ei tunnetusti voi uskoa mitään meikäläisen kertomaa asiaa, eikä tulla paikan päälle katsomaan omin silmin. Jessen kannattaisi kuitenkin keskustella sikäläisen metsäammattilaisen kanssa koivunkasvatuksesta, ja mikä kaikkein tärkeintä, myös noudattaa hänen ohjeitaan! Kyllä ne koivut siellä Satakunnassa kasvavat aivan yhtä hyvin kuin täällä Päijät-Hämeessäkin, kunhan vain maapohja on tarkoitukseen sopivaa, eikä puita kasvateta liian sakeassa.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat