Kommentit (11)

 1. Pitkät – ohuet riu`ut eivä kestä edes sitä, että niiden latvukseen tulee reippaasti lehtiä.

 2. Visakallo

  Näiden kuvien pitäisi oikein hyvin näyttää puolisokeillekin, miten luonto itse käyttää alaharvennusta, eli se on luonnonmukainen menetelmä, mutta yläharvennus ei.

 3. suorittava porras

  Pääkuvan koivut ovat kasvaneet huomattavan tiheässä. Alueella on tehty rankka ennakkoraivaus vuosi sitten. Koivuilla ei siis ole ollut mitään mahdollisuuksia kehittyä rakenteeltaan sellaisiksi ,että ne voisivat kestää lumikuormaa.

 4. Onhan siellä joukossa sopivasti vahvempia jäämään. Joten vahinkoa tuosta ei juurikaan ole tullut. Kyllä minulla ainakin nuo on harvennuksessa ymmärretty pois ottaa.

 5. tamperelainen

  Vuosien 18/19 vaihteessa satoi räntää,joka jäätyi puiden latvuksiin ja siihen päälle tuli lumikuormaa

 6. Olihan poisraivatuissa laihojen koivujen lisäksi myös käyttökelpoisia kuusentaimia, olihan? 😀

 7. suorittava porras

  Pelkkää koivuvesakkoa tällä kertaa. Turpeessa ei kuusi kasva.

 8. Ei ainakaan raivauksen jälkeen. muuten kyllä.

 9. Kyllä kuusi tulee tuollaiseen paikkaan vimmalla, kunhan se saa tilaa. Ainakin meidän turvemailla, kunhan sammal ei sitä sirkkatainta tukahduta. Ilmeisesti myös Jeessillä on sellaisia kokemuksia.

 10. Meillä on varmaan hyvin rakastava suhde suorittavan kanssa, mutta onhan tuo varmasti tosi haastava maasto uudistaa aikanaan. Koivujen kohdalla on siis turvetta ja väleissä, jossa on jo kuusia, on siis ihan muutaman metrin kokoisia sorasilmiä. Luonto on kyllä sitten ihmeellinen, tai siis geologia.

 11. Turpeessa ei kuusi kasva. Aina sitä oppii uutta.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat