Kommentit (7)

 1. Visakallo

  Sopivasti on näköjään kasvatettavia koivuja löytynyt muun lehtipuuston seasta. Ensimmäistä kuvaa nopeasti katsoen sitä ei olisi välttämättä edes uskonut. Reilun viiden vuoden kuluttua saattaakin olla jo ensiharvennuksen aika.

 2. ”Missä tahansa liikkuu ja katsoo ympärilleen, niin voi nähdä tekemätöntä työtä, mitä joku voisi tehdä. Riittää, kun istuu autoon tai junaan ja katsoo metsään.”

 3. Mutta kun ”kaikilla meillä on kuule rajoitteita”…

 4. ”Missä tahansa liikkuu ja katsoo ympärilleen, niin voi nähdä tekemätöntä työtä, mitä joku voisi tehdä. Riittää, kun istuu autoon tai junaan ja katsoo metsään.”
  …jolloin ikkunasta näkyy tie-, tai rautatiealueelle kasvanut lihveikkö.

 5. suorittava porras

  Tilojen perimmäiset kuviotkin täyttävät monesti ”lihveikön” tunnusmerkit ainakin sen perusteella ,mitä olen työtä varten saamiani leimikkotietoja ja metsän todellista tilaa vertaamalla havainnut. Enskan paikalla rehottaa usein hoitamaton ja aukkoinen varttunut taimikko.

 6. Visa hiukka liian optimistinen enskan suhteen. Ei nuo silleen lähde kasvuun kun ovat jo jurottaneet taajassa pitkään. Tavallaan menetetty koivikon alku. Tuhoa tulee ja lopputulosta ei näy.

 7. Visakallo

  Kylläpäs se Jesse nyt synkistelee! Nuo koivuthan ovat etukasvuisia muihin lehtipuihin nähden, joten kyllä ne tuosta hyvin jatkavat kasvuaan. Jos tuosta samalta paikalta otetaan kuva reilun viiden vuoden kulutta, niin aivan varmasti tulisi kommenttia harvennuksen tarpeesta.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat