Kuusen kasvatusta Mt pohjalla

Viime talvena toiseen kertaa väljennetty istutuskuusikko. Tullaan se kolmaskin väljennys vielä tekemään. Iän voi laskea kannonpääkuvasta ja jäävästä puustosta antaa osviittaa rinnankorkeusläpimitta, joka on toisesta pääkuvan keskellä olevasta puusta.

Kommentit (3)

  1. Kova on kasvuinto kuusilla. Hyvin tasaista on ollut jätrytyminen lustojen perusteella. Oikea aikainen harvennus takaa hyvä kasvun koko kierron ajan.

  2. MT- pohjalla halvatun hyvin kasvanut kuusikko. Onko hoitotoimet tehty ihan itse, vai onko asialla olleet MHY:n ammattilaiset?
    Tuollaisen kolmikymppisen – terveen kuusikon kasvuvauhti on niin kova, että laski miten laski, tuskin kukaan himoitsis sille annettavan ”katkaisuhoitoa” (Jeessiä lukuunottamatta)
    Aikaisemman ”väljennyksen” ajankohtaa ei oikein heti huomaa lustojen vahvuudessa, mutta minusta tämä kanto näytäisi sellaista, että viime vuosina on paksuuskasvi aavistuksen verran hiipunut, eli harvennus on ollut kyllä tarpeellinen toimenpide.
    Relaskooppikin sen ajankohdan kertoo, jos ymmärtää Tapion harvennusmallien käytöstä jotakin.

  3. Ihan itse täällä on metsät hoidettu. Siihen yritetään pyrkiä että kannonpäästä ei harvennus ajankohtaa näkisi. Tuolle kannonpuulle ensimmäinen harvennus on tullut hieman liian myöhään. On tainnut päästä karsiutumaan liikaa. Kapea pitkä kuvio, joten sen oikean harvennusajankohdan valitseminen on vähän kompromissi. Minkä verran kärsii reunametsän kasvua odotella ettei keskiosa ota kasvussa takkiin.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut