Kommentit (7)

 1. Ompas siistiä. Hakkuutähteet ilmeisesti kerätty. Jos nyt on tämän hetken tilanne, niin taimet ehtivät kasvaa, ettei tarvitse ruveta niitä tulevina vuosina heinikosta kaivelemaan. Kannosta päätellen kuuselle terve kasvualusta. Aika tiheässä näkys olevan taimia jotain 2m välein.

 2. Hakkuutähteet kerätty. Ja istutustiheys on 1800kpl/ha. Kääntö, laikku ja ojitusmätästys ollut käytössä. Kyllä tuolla heinäkasvillisuutta riittää kosteammilla/rehevämmillä paikoilla. Niillä paikoilla korostuu se maanmuokkauksen hyöty.

 3. metsä-masa

  Oikeaoppisesti valmisteltu uudistusala, muokkausjälki selkeä ja siisti, taimet on nähtävästi saatu maahan jo kevätkosteuden aikaan.

  Kävin vastottaen kävelemässä kaksivuotta sitten ku- istutusalueen, siellä kuivalla maalla (MT)taimet hyvässä kasvussa eikä häiritsevää pintakasvillisuutta vielä haitaksi, mutta 20 m * 100 m kaistale tilanrajalla aivan vatukkomerenä, vatukko oli pensinyt ja jättänyt taimet altavastaajaksi, osa oli kuollut osa käpertynyt vatukon sekaan.

  Kaistale on kasvupaikaltaan lehtomaista turvemaata, siis sitä maatunutta mustaa, jossa on tunnetusti hankala saada taimet etusialle, yllätys oli siinä miten nopeasti vatukko kehittyi !

 4. Kuljin myös äsken UPM:n paikallisella palstalla ja kyllä, metsä-masan toteamus kyllä pitää paikkaansa. Kyllä sielläkin paikoitellen kuuset juroi vatukossa. Ja rauduskoivut oli hirvet syöneet järjestään latvat puhtaiksi lehdistä. Toki ne raivataan jokatapauksessa pois ison firman tyylin mukaisesti mutta olisi hiukan jarrua vatukon riehaantumiseen niistäkin.

 5. Kyllä hirvet meilläkin ovat joskus todella auttaneet kuusentaimet vatukossa kasvun alkuun. Kääntöpuoli on sitten tuo, minkä Jesse totesi, että raudukset häviävät hirvien suihin.
  UPM:hän pitäisi kasvattaa koivuja. NIinhän firma lupasi julkisuudessa ja mitä firman FSC-serttikin vaatii. Mikä sitten totuus on? Eipä niitä hirvien moneen kertaan syömiä kannata kasvattaa.

 6. Saa nähdä saako tuonne hyvänä pysyviä koivuja sekaan. Pohja olisi raudukselle sopiva ja siementä tulee ympäriltä. Hirviä on vaan kyseisellä alueella niin paljon ettei puhtaista koivikoista kannata haaveilla

 7. Olisiko koivuille hyvä suoja paranneltu ”kainuulainen ukkoseiväs”?
  Siinä on useita 1 m tappeja vaakasuuntaan.
  Kolme metriä pitkä puuseiväs taimen viereen 30 cm päähän, jossa teroitetut tapit ovat taimen suuntaan viuhkaksi siten, että koivu jää tappien sisään.
  Viisikymmentä näin suojattua koivua/ha kuusikkoon olisi erinomainen lisä.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut