Kommentit (13)

 1. Tukikeppi voisi olla tarpeen.

 2. Melkoisia hujoppeja, komeita kyllä. Minulla on 2 v taimissa ollut 10 cm pitkiä jonkunverran. Ehkä 25%. Eivät oikein hyviä.täydennyshommiin.

 3. Gla

  Mikä on paakun koko? Kuusia saa iso- ja jättipaakullakin, jolloin pituuttakin voi olla tavallista enemmän.

 4. metsä-masa

  Täydennys taimet oli Pohjan Taimitarhan taimia ns. keskipaakkuja, ja 55 mm putkella oli helppo istutta. Istutussyvyyttä hain niin paljon kun putkella riitti säätövaraa, työnä istutus onnisti helposti kun maa oli kivetöntä mätästysaluetta.

  Täydennus urakka oli 600 kpl ja paljon kiertelyä istutusalueella, kun lämpötila nousi yli hellerajan tuntui jo istutustyö tukkoiselta ja mietinkin jättäväni lopetuksen veuraavaan aamuun.

  Yllätys, yllätys tauolla ollessani radiossa alkoi puolustusvoimain lippujuhlan konsertti Lappeenrannan Rakunan soittokunnan soittamana. Sotilas musiikkia tuli toista tuntia ja sen piristämänä ja siivittämänä loputkin taimet meni maahan lähes marssin tahdissa !

 5. pihkatappi

  Putkea pitää nostaa 40 cm, että saa putken taas eteenpäin. Eli eihän se vaikeaa ole alle tuhannen taimen kanssa, mutta kun laitetaan enempi päivästä toiseen, muutaman viikon jälkeen oikeassa kyynärpäässä ja/tai ranteessa sen tuntee. Ja paljonko noita mahtuu vakkaan, 100 kpl korkeintaan, tuokin luo omat haasteensa jo monessa aukossa, kun pitäisi päästä vakan taimien kanssa edestakas aukon päähän ja takaisin. Mutta noita minäkin käyttäisin täydennyksellä tai jos missä tarpeelliseksi näkisin.

  Joroisten taimet on joskus ollut ehkä jopa pitempiä, kyllä ne urakkatyössä harmittaa. Pitänee ottaa tuo kuuloke radio mukaan istutuksille, välillä voi kuunnella, kyllä istutustyössä mukavaa on sekin, kun luonnon äänet kuuluvat.

 6. metsä-masa

  ” Jutut tulee vähän pätkissä ”, mutta vielä noista pitkän huiskeista timista. 2019 istutin Svenska Skogsplantorin taimilla 2, ha:n uudistusalan, taimet oli pituudeltaan 35-38 cm pitkiä ja hyvin tasalaatyisia. Svenska- taimillakin oli viime talvena tullut hieman lumen ja jään painamaa tuhoa, taimet kesti hyvin kasvukauden heinät ja ym. muut ylimääräiset kasvit.

  Nyt täydennystaimet oli vielä kolmanneksen pitempiä samassa paakun kokoluokassa ?? Vahva lumikerros lopputalvestä on pahasta kun vahvahanki sulaa ja jäätyy toistamiseen, siinä hiemankin kallistunut pitkä taimi antautuu ja taittuu juurestaan.

  Kasvihuone olosuhteissa hyvän pituusksvun saanut taimi näyttää säikähtävän normaalia kasvualustaa mättäässä, eikä saa alkuvuosinaan vahvistettua runkoaan !

 7. MIISU4F

  Sain istutustyöt loppuun eilen.

  Tuota, noin isot voi huoletta istuttaa syväistutukseen. Eli niin syvälle kuin polkaisurauta antaa myöten. Syväistutusputki hyvä.

  Noita honkkeleita on tullut ajoittain vastaan meidänkin taimivalikoimassa. Vuosia tässä saanut seurata. Kyllä ne pärjää. Mutta jos jättää liian pintaan, kuivuu, kaatuilee ja on alttiita lumituholle, ennenkuin ovat kasvaneet myös paksuutta sopusuhdassa pituuteen.

 8. metsä-masa

  Säädin tavallisen putken max- syvyysasentoon ja taimet sain tietoisesti normaalia syvempään, tästä tulikin nyt koeistutus ja seuraamisen kohde.

  Itä-Suomessa on ollut varsin suotuisat kasvunedellytykset, koska lämpöä ja sateita on vuorotellut sopivasti, yöpakkasiltakin on vältytty toistaiseksi, toisin oli 2012- 14 kylmi vuosikasvut kolmene keväänä peräkkäin !

 9. MIISU4F

  MetsäMasa, juuri oikein =D
  Luin huolimattomasti.

  Kuuntelin itsekin puolustusvoimain lippujuhlan konsertin viime viikolla. Olen aina kuunnellut lippujuhlan paraatimenot ja itsenäisyyspäivän paraatijuhlat suorana radiosta. Itseoikeutettu ja armoitettu radioääni Aki Laine ne yleensä juontaa. Kahtena vuotena koronan takia onkin ollut sovellettu ohjelma.
  En tykännyt konsertista. Osa kappaleista ei mielestäni sopinut Puolustusvoimain lippujuhlan teemaan. Toki Rakuunasoittokunta soitti upeasti!

  Minulla loppui työpäivä sopivasti Porilaisten marssiin. (kun aloitan pikkutunneilla) Kunnioituksella maatamme palvelleita kohtaan, viimeisiä taimia istutin kaiho mielellä! Aina tunnelmaa täynnä ja haikeus tulee silmäkulmaan kuunnellessa em juhlallisuuksia.

 10. metsä-masa

  Ps, MIISU, Jarkko Ahola joka pystyy korkeatasoisiin esityksiin oli yksi konsertin esiintyjistä !

 11. Onko Jarkko Ahola se Oulun polliisi joka lauloi ooppera-aarian puistossa kävelessään viime vuonna ?

 12. MIISU4F

  No juu, komeasti Jarkko lauloi kyllä. Laadukas laulaja. Olihan se paras niistä. Laura Närhin laulu petti ja oli osin aika ohut verrattuna kappaleiden mahtipontiseen esitystapaan. Kemopetrolin paluuta odotan kyllä mutta olisiko Jenni Vartiaisella ollut kuitenkin soinnikkaampi ääni. Tai Karita Mattila.

  Reino Nordinin Antaudun oli yksi hyvä biisivalinta, Nordin ei ole suosikkejani missään mielessä mutta se kappale on itsessään hyvä.

  Ollutta ja mennyttä. Tevreisin mahtipontisuutta =D

  Pop-musiikkifestarit on sitten erikseen <3, käynhän itsekin niissä.

 13. metsä-masa

  Hyviä musiikin perusteita ja vinkkejä MIISULLA. metsätöitä maallikkona tekevänä tuntuu tosiaan, että voimabiistä on hyötyöä silloin kun tekee puuduttavaa tekemistä pitemmän aikaa yhtäjaksoisesti !

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat