Kommentit (11)

 1. Planter

  Ovatko nämä ”Nalle” Wahlroosin istuttamat linnut lentäneet lounaasta jo Iisalmeen asti, vai istutetaanko niitä sielläkin?

 2. Jo n.30 vuotta sitten näin ensimmäiset. Nyt näitä on paljon ja laajalti, tulevat talveksi ihan pihapiiriin.

 3. Vieraslaji tämäkin. Aiheuttaa tuhoja ainakin puutarhoissa.

 4. Kyllä sipulin istutus on fasaanille kuin ruokapöytään kutsu.

 5. Gla

  80-luvulta saakka muistan noita nähneeni satojen kilometrien päässä Nallen kartanolta. En tiedä, milloin Nalle harrastuksensa on aloittanut, mutta eikös hän paikankin vasta myöhemmin ostanutkin. Joku muu siis noita tänne on tuonut.

 6. Oli niitä täälläkin jo -70-luvulla. Naapuri oli hankkinut jostain ja sitten osa karkasi lähimetsiin. Pari talvea taisivat selvitä. Joskus kävi pihassakin ”kiekumassa” yksi.

 7. Planter

  Fasaani olikin yllättävän aikainen vieras. Suomen ensimmäiset fasaanit istutti Karl Fazer vuosina 1901–1902. Sen jälkeen niitä on istutettu tasaiseen tahtiin eri puolille etelä- ja keskisuomea.

 8. MIISU4F

  Oletteko syöneet fasaania?
  Asuin nuoruuteni pääkaupunkiseudulla. Kun nähtiin yliajettu jänis tai fasaani, se piti ottaa ja äiti teki ruokaa niistä.
  En niinkään muista makua mutta valurautapadassa haudutettiin leivarissa.

 9. Planter

  On se maku ihan hyvä, herrojen herkku.

  Metsästysajan ulkopuolella kolaroitua fasaania ei saisi pistää pataan, vaan se pitäisi tilittää ”valtionkonttoriin”. Metsästysaikana se taas pitäisi kiikuttaa alueeen metsästysoikeuden haltijalle.

  https://yle.fi/uutiset/3-7234826

  Omalta pihalta voi käsittääkseni poimia fasaaneja metsästysaikana. Keskitalvella kovalla pakkasella fasaanit horrostavat pihapensaissa ja voivat olla usean vuorokauden kuolleen näköisenä ja oloisena paikallaan. Niitä on helppo yllättää ja poimia pataan, jos ei tykkää pitää koristeina ja herätyskelloina keväällä, kun reviirien puolustus alkaa.

 10. MIISU4F

  Vantaalla, mm. lähiöalueelta, jopa Tikkurilan keskustasta on poimittu fasaani kerran. Nämä jänön-ja fasaanin keräys-metsästysrikkomukset sattui noin vuosien 1975-1984 välissä. Ovat siis varsin vanhettuneet ja äiteevainaakin makaa jo Hietsussa mullissa =D Itse olin alakouluikäinen esim. korjatessani muovikassiin ystäväni kanssa Tikkurilasta fasaanin.

 11. n.10 vuotta sitten kukko lensi ikkunaan ja taittoi niskansa. Ei tullut laitettua siitäkään ruokaa. Nurmeksessa, siskon talossa, fasaani rikkoi ulomman ikkunaruudun törmätessään.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat