Lakka kukkii

Lakka kukkii kitumaalla. Mäntyvaltainen ojitettu räme heräsi kukkimaan 25 vuoden jälkeen. Ojituksen jälkeen rämeellä ei ole ollut kuin niukasti lakanlehtiä.

Kukinnan aikaan oli jo kukkakärpäset ja kimalaiset paikalla. Jos ei ukkosmyrskyjä ja raakilevaiheen yöpakkasia tule, on odotettavissa kerättävääkin.

Kommentit (4)

 1. Kun aikaa on kulunut, niin alue palautuu pikkuhiljaa ennalleen lakkasuoksi. Kunnostusojitusta ei kannattane tehdä koska puun kasvu ojituksen jälkeen ei sitä tue. Mitään ennallistamistoimenpiteitähän nämä suot /muuttumat ei todellakaan tarvitse.

 2. metsä-masa

  Onkohan soiden ennallistaminen menossa muoti-ilmiönä jo liiankin vauhdikkaasti ja kustannuksia vaatimana konetyönä eteenpäin, koska ennallistaminen näyttää toteutuvan luonnostaankin.

  Kunnostusojitusta ei alueelle ole suunnitteilla. Täystiheän ja kasvavan puustonraja, kankaanreunalta on jo siirtynyt muuttumana, 50-70 m vähäpuustoiselle- ja ravinteiselle rämeelle.

 3. Täällä alkaa olemaan jo raakilevaiheessa. Hyvin näyttää tulevan lakkaa / hillaa tänä vuonna.

 4. metsä-masa

  Väli-Suomessa lakankukinta on laajasti runsasta. Mustikka ja puolukka on kukkineet myös hyvin, mutta kuivuus on ollut marjojen kehittymiselle haitaksi. Loppuviikon ukkos-sateet on pelastaneet paljon, varsinkin mustikkasatoa.

  Ps. Luontainen ennallistaminen ja lintujen ruokintapaikka on tuonut teeret rämeelle. Kuvan taustalla oleva perinteinen lintujen ruokintakatos on toiminut hyvin. Heti ruokintapaikan tultua rämeelle ilmestyi sinne myös teeret. lähistöllä on teerien pesintä lisääntynyt, mitä on ruokintapaikka voinut edesauttaa !

Luonto Luonto

Keskustelut