Lannoitus-proto

Lehtipuhallin lannoitteen levityksen apuna. Kuvissa ensimmäinen proto yhdellä puhaltimella ja toisessa kuvassa myöhempi proto, jossa kaksi puhallinta. Kahden puhaltimen mallissa lannoitesäkki /rakeistettu tuhka) tyhjennetään lavalle. Lavan pohja käänty pystyyn vinssin nostaman, jolloin lannoite valuu sermin kohdalla pohjassa olevista reijistä puhaltimen ilmavirtaan. Putket on pohjan alla ja puhaltavat kärrin peräpäästä ulos. Nyt jos tällaisen tekisin se tehtäisiin pellistä suppilosäiliönä.

Kommentit (8)

  1. Suppilona kävisi valmis vanha tr. apulannanlevitin. Sen siivikon pyöritykseen pieni hydr.moottori johon öljyn antaisi hydr.koneikko önkijässä…

  2. Mönkkäristä voisi saada kangasmaille hyvin toimivan levitysyhdistelmän, mehtäukolta kehittelyn arvoisen ehdotus

  3. On jossain varastossa retro-keskipakolevitin . Sitä voisi kokeilla (jos ei ole ruostunut jumiin) levityshommaan. Vetokoneenhan ei tarvitse olla välttämättä kömpijä. Puhallin kyllä riittää varmaan sekin levittämään rakeet tarpeeksi laajalle alueelle, jos metsässä voi ajella esim. entisillä korjuu-urilla.

  4. Hienoa kehitystyötä.
    Kuinka hyvän keilan rakeille saa viemärisupparilla ? Kuinka leveälle siis lentää ja tuleeko viereen yhtään ?

  5. Raetuhkan rakeiden erikokoisuus saa aikaan sen, että rakeiden hajonta on suurempi kuin kevyempien salpietarirakeiden. Supistuksia voi käyttää, mutta liiaksi. Ulosvirtaavan ilman nopeus kasvaa, mutta ilmamäärä saattaa pienentyä ja tulos heikkenee. Lähialueen painotusta voi lisätä esim. Laudanpätkällä, joka ohjaa osan rakeista sivuraiteille. Tuplapuhaltimella mennentullen ajaessa saa siten tasaisimman tuloksen; toinen putki puhaltaa mahdollisimman kauas ja toinan hoitaa keskustaa ja lähialuetta.

  6. Eikös ne erikokoiset rakeet leviäisi sitten sopivasti eri matkoille, jos sekoittaa lannokkeen tasalaatuiseksi ennen puhaltamista tantereelle ?

  7. Jos näitä häkkyröitä aletaan kehitellä työhön, yksinkertaiset ratkaisut ovat valttia.

  8. Eiköhän niistä taida yksinkertaisia tullakkin. Penaalin terävimmät ei näillä vehtaa.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat