Kommentit (16)

 1. Niinhän se on. Kaunis se on noinkin.

 2. Mm meinaa etä kaunista on tuollaista alkaa reunasta puimaankin. Niin minäkin ajattelen ja siksipä joku motomies saa reilut par ha:a puida tuollaista tässä kesää kohti mennessä.

 3. Pylväspuita jos niitä sielläpäin ostetaan…

 4. William Munny

  Komiata on.
  Onks isokin palsta?

 5. Olet jesse oikeassa mutta nyt kyllä ajattelin ihan muuta. Tarkoitin että se on kaunis ihan pystyssäkin.

 6. metsä-masa

  Hyvä laatuisia mäntyjä, muistuttaa Punkaharjun kankaita !

 7. Pystyssä taitaa vielä pysyäkin. Pitäähän Thaimaalaisille pitää puolukkapaikat kunnossa.

  Vaikka saattaisihan tuo ostajia kiinnostaakin kun veden tulo taitaa jatkua

 8. Visakallo

  Minkä ikäistä puusto on ja onko sitä lannoitettu?

 9. Ei ole lannoitettu. Ikää ei ole tarkasti määritetty. Vanhassa metsäsuunnitelmassa taisi olla 100v. Vanhojen poimintahakkuiden jäljiltä tuon puuston ikähaitari taitaa olla kuitenkin aika laaja. Ja kasvu hidasta. Taloudellisesti ajatellen tuo olisi pitänyt olla kaadettu jo aikoja siitten. Nyt ympärillä olevat kuviot on ensiharvennettu tai käyneet jo toisen harvennuksen. Ei maisemallisestikaan ole enään niin merkitystä vaikka vähän laittaisi uutta sukupolvea kasvamaa.

 10. Visakallo

  Jos tällä ei kerran ole kiirettä nurin laittaa, niin olisi kyllä erinomainen lannoituskohde, kun latvukset näyttävät ainakin kuvan perusteella oikein hyviltä.

 11. Tuo kyllä tosi, todella hyvät latvukset. Omissani ei ole puoltakaan tuosta jäljellä.

 12. Viereiseen kakkosharvennuksen läpi käyneeseen kuvioon on lannoitus suunnitteilla. Samalla vaivalla menisi tietysti isompikin ala. Se kannattaako sitä enään tässä vaiheessa tehdä onkin toinen juttu.

 13. metsä-masa

  Lannoituksella saa nopeasti lisää tukkia ja hyvän koron tässä kohteessa

  Lannoitteena metsän NP1 tai metsänsalpietari 350-400 kg / ha, maalevityksenä, on helppo levittää maataloustraktorilla keskipakolevittimellä.

  Terve laadukaspuusto kannattaa vielä lannoittaa, jos aikoo kasvattaa sitä vielä noin 10-12 vuotta. Lannoituksen vaikutus loppuu jo vähän aiemmin, jotta lannoitus ei rehevöitä turhaan hakkuunjälkeistä pintakasvillisuutta.

 14. Jos nyt rahalle jotainkin käyttöä keksii en kyllä tuota enää silti kasvattelisi vaan uudistaisin. Kyllä tuo siinä asennossaan on. Mutta jos nyt ei mitään enää saa maailmaan sijoitettua on lannoituskin noilla latvuksilla toimiva mutta mielestäni ei kovin hyvin enää kannattava toimi. Kymmenen vuotta vie omistajaansa jo kovasti mutta tuossa metsässä se ei tule enää ihmeitä tekemään. Uskon asia enemmänkin. Tottakai puu kasvaa sinäkin aikana mutta paljonko lannoitus tuo siihen lisää onkin sitten se uskon asia. Kuluhan sekin on.

 15. Jos vanhassa metsäsuunnitelmassa oli jo 100v…En taitaisi lannoitella. Tuo on pylvääksi tarpeeksi järeää jo kuvan perusteella.

 16. Eipä tätä tosissaan olla lannoittelemassa. Harvaa, eikä laadullisestikaan parasta ainesta.

Metsänhoito Metsänhoito