Metsään kotiovelta

Kuusen patit. Niitä on useissa kuusissa eri korkeuksilla. Kuusikko kuivuu pystyyn. Kotipihan kauniit puut. Nautin usein vapaapäivänä aamupäiväkahvin mäntyjen alla. Käpytikka lienee yleisin tikka tässä, lähes jokapäiväinen havainto. Kovasti koputtelee oksistossa.

Profiilikuvaan vaihdoin talvikuvan olohuoneeni näkymästä. Mitä kauemmin asun tässä paikassa, sitä enemmän kiinnyn lähimetsään. Vaikka nyt juuri pihaympäristössä tehdään raivaustyötä. Inhat vaahterat saa kyytiä+ pajukot +lahot.

Kommentit (3)

 1. A.Jalkanen

  Jos patteja on kuusessa enemmänkin, kyseessä voi olla ns. mukurakuusi.

 2. MIISU4F

  Juu niin on siis useampia pahkuroita joissain kuusissa, joissain vain yksi, jäi se pääkuva vahingossa pois, missä monta pattia. Muuten on männyssäkin sitä paksuuntumista, tosin lievemmin.

  Näissä on tyvilahoa. Osa rungoista *itkee*, vissiin se on mustakoro, joka aiheuttaa myös paisumia kuuseen, jossei ole mutantteja. Kun en ole biologi tai perehtynyt kyllin.

  Nyt kun innostuin. Lähetän toisena pv vielä kuvan siitä monipaukuraisesta kuusesta, ja ihanasta männystä, missä rungossa isoja koloja, mistä yksikin päivä lehahti pöllö, kyllä säikäytti.

 3. Mukuramäntyjä täynnä patteja on joskus löytynyt soilta. Niistä saa esim. hienoja pylväitä mökkirakennuksiin. Kuusessa en ole vastaavia nähnyt. Kilpikaarnainen kuusi kasvoi kerran rannan tuntumassa mutta metsuri vahingossa kaatoi komistuksen ja sahasi tukeiksi.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat