Metsittyy

Luonto ottaa vallan yllättävän nopeasti.

Kommentit (39)

 1. Metsäkupsa

  Kyllä viidessäkin vuodessa paikat karvettuu niin,ettei samaksi meinaa tuntea.Sama pihapiirissä,kuin metsätiellä jolla ei liikuta,alkaa pajukko kasvaa,

 2. Haapa on nopeakasvuista kyllä.

 3. Onkohan Jeessin ”Haavikoissa” kehittynyt sellaista oranssiin vivahtavaa puuainesta?
  Jos on, niin voipi olla hieman sanomista, kun alkaa haapakauppoja hieromaan.

 4. Mitähän lie jätkä meinannut? En oikein tunnista ainakaan mitään oranssiin viittaavaa…

 5. Lepän leikko on oranssinen, mutta eihän siitä ole kysymys? On joku muu jalo lehtipuu.

 6. Vahvasti harmaaleppään viittaa noiden lehtipuiden runkojen pinta.
  Voi toki olla joku muukin laji, kun ei näy lehtiä, mutta veikkaan, että ei ainakaan havupuita ole nuo harmaarunkoiset.

 7. Haapoja siinä muutama on. Liian siloisia lepäksi. Ja hiukan ehkä vaaleampikin tuo vihertävän sävy kuin harmaalepällä.

 8. Sen haluaisin nähdä ku jeessi nuo haapana myy…

 9. MG ostaa Jeessiltä mitä tahansa – minä tahansa ja maksaa siitä sen mintä Jeessi kehtaa pyytää. Onhan hän sopimusasiakas ja Harjavallan suurin metsänomistaja ja varakkain mies, näkeehän sen jo autokalustostakin.
  Kun Jeessi sanoo MG:n ostoesinahkalle, että tuossa on haapaleimikko, niin Esinahka sanoo: ”Jes, Jes, Jes! Koska saa aloittaa hakkuun, Asvaltoidaanko tie ja varastopaikka heti vai vasta sen jälkeen kun nuo lep*** Haavat on ajettu polt*** pois.”

 10. Visakallo

  Jesse on laittanut metsätaloutensa sellaiseen asentoon, että me muut voimme vain raapia niskaamme ja kadehtia. Ymmärtäähän sitä ei meidän tarvitsekaan.

 11. Eipäs höpötellä pehmeitä. Kaivurimieskin teki suohon kovempaa pohjaa kuin nuo teidän plötinät. Loppusuorilla ollaan ja baana on lähes valtatieluokkaa leveydestään ja pitkä suora korostaa mukavasti vaikutelmaa. Parin päivän työt ja sitten on vartoilussa pakkasia että päästään pintaa sorastamaan. Pari tierumpuvärkkiä vielä huomenna lisää että kymmenkunta putkiloa sinne sitten upposee. Lupasin laittaa reunoille koivukujavärkit kasvuun niin saa ihailla suoraa Koirakorventieltä aikanaan koivukujana. Kaivuriurakoija suositti kun leveyttä tuli kuitenkin huomattavan reilusti. Sitoo mukavasti ojansyrjiä ja maisemoikin nopeasti.

 12. Kysy vaikka MHY :ltä, millaiset neulaset koivuissa on, ettei tule tyystin toisenlainen kuja, jos itse taimet valitset, etkä saa asiantuntevampaa neuvoa.

 13. Koita ite vaan hommata uudet lukulasit jos kuvassa et puita tunnista.

 14. Älähän nyt TAAS Jeessi. Ihan tulee sinun rengastöppöilysi taas….
  Että ukkeli ei pysty ikinä myöntämään olleensa täysin väärässä, vaikka sen toki kaikki muut ovat nähneet. Katsotaanpa kuinka monta kymmentä kommenttia pitää mennä ennenkuin suostut myöntämään, että leppiähän ne ovat.
  Voi olla, että Harjavallassa pääsee jääräpäisellä änkkäämisellä muuttamaan mustan valkoiseksi, mutta tuskin missään muualla maassamme.
  Puotipuksulta todella idioottimaista änkkäämistä.

 15. Siinä taka-alalla on yksi joka kelpaa lepäksi ja sekin määritellään yleensä rairaksi.

 16. Kuvassa ei ole ainuttakaan Haapaa, eikä Raitaa. Siinä on Mäntyä, Kuusta ja koivua noiden Leppien lisäksi.
  Onko 40 milliä paksujen kesärenkaiden jyskytys saanut ne kaksi aivosolua, jotka sinulla olivat syntymästä lahtien, – hakkaamaan nekin toimintakelvottomaan kuntoon.

 17. Ihme kyllä, ne männyt ja kuuset ja koivutkin toki löytyy. Tämä on hiukan siitä huono kinausmaaperä kun taitaa olla aika vaikea saada puolueetonta tuomaria asiaan.

 18. Korjaan vielä tietenkin rairan pajun sukulaissieluksi eli paju tahi raita kuinka vaan.

 19. Jos Kalle62 innostuisi vastaamaan ja epäselvässä tapauksessa jopa kaataisi nuo Lepät, niin uskoisitko sinä Jeessi Kalle62:n sanaan?

  Minun ei tarvitse uskoa, koska minä näen, että ne lehtipuut ovat koivua ja leppää. Se karheakuorinen vasemmalla takana, saattaa olla Raita, mutta Raita on raita – ei paju, vaikka sukua onkin.

 20. Voin ihan puolueettomasti sanoa, että leppiä ovat . Ei yhtään haapaa ole kuvassa.

 21. Puuki, sinun puolueettomuutesi on samaa luokkaa kuin laitettaisiin Porin paikallispelissä Ässien valmentaja tuomaroimaan vaikka Lukkoa vastaan.

 22. Tämä peli on kyllä 5-0 Jätkän hyväksi.

 23. Ethän sinä sitä tietysti usko, se oli arvattavissakin, mutta niin vain ovat leppiä. Lyödäänkö vetoa ?

 24. Pointti ei ollut puulajit mutta kyllä se lepikkoa ja pajukkua on enimmäkseen. En voi raivata kun ei ole minun, tosin raivattavia pajukoita on itselläkin. Miten muuten saa pajukon nujerrettua 😉

 25. Jos pajut ovat matalaa mallia, eli vanhaa ja hirvien matalana pitämää, niin ei ole järkevää alkaa sitä raivaamaan. Jos sen niittää, niin vuoden kuluttua siinä on terhakka kaksimetriä korkea pajukko.
  Jos se on saatava kuriin, niin siistein homma on leikata se matalaksi ja maalata kannot RoundUpilla, taikka odottaa, että kantovesat on kunnolla alkaneet kasvaa ja ruiskuttaa niille sumuna samaa ainetta.

 26. Mistä nuo puut tunnistaa lepiksi ei haavoiksi? Tietenkin mutkaisuudesta. Haapa kasvaa ainakin meillä päin suorana. Harjavallan haapoja en tunne. Ehkä ne ovat joitakin poikkeustapauksia. Leppä sen sijaan tekee yleisesti mutkia.

 27. Lehdet ovat asiaan perehtyneille myös aika varma vinkki. Jopa maahan karisseet lehdet, jos niiden joukossa ei ole ainuttakaan epäillyn puulajin lehteä esin 10 metrin säteellä, niin eipä se puu taida olla ihan kaikkia lehtiään lennättänyt hirmukauas.
  Harjavallassa on kuulemma Gybridihaapoja, mutta oliskohan kuitenkin siellä kyse Poppeleista, eikä Haavasta.

 28. Onhan ne niitäkin, poppelinkin sukua kyllä. Aika fakiiri tuo jätkä kun on lehdetkin noiden puiden juurilta tsekannut ja laskenutkin. Haapakin tekee mutkia kun hakee valoa. Kuten juuri nuo kuvassa olevat. Mutta kaikista noista ei tietenkään voi haavaksi väittää koska kuvassa parhaiten esiintyy lähellä penkkiä oleva. Siinä on aivan täsmälleen haavan rungon väri ja sen vivahteet. Leppä on tummempi ja vähempi monivivahteinen väriltään. Yritän keritä kuvaamaan haavan samankokoisena niin voidaan vertailla.

 29. Kyllä Änkyrä on Änkyrä, ei muuta voi todeta. Oletko SINÄ Jeessi selvinpäin?
  Balttiketjuun näyttää änkeytyvän juopuneita ”Aasiantuntijoita”

  Luulisi sinunkin sentään lepän tunnistavan. Sen mahdollisuuden annan, että Harjavallassa ilmansaasteet ovat niin pahat, että puunrungotkin ovat alkaneet vihertämään.
  Pohjanmaalla turkistarhojen läheisyydessä nökyy vihertäviä – jopa männynrunkoja, mutta sen syy on mahottomat typpipäästöt tarhalla.

 30. Tulet näkemään kunhan keritään. Ja kyllä se änkyrä sieltäkin peiliin katsomalla aivan helposti löytyy.

 31. Kyllä Putkirunkkarinkin pitäisi sentään harmaaleppä tunnistaa. Olen varma, että täällä hilluvat juopotkin tuosta kuvastakin jo tunnistavat Harmaalepän.

 32. Harmaata on ilma joo mutta ei tuo puu eikä sen ilmiselvät haavan juurivesatkaan. Tyypillistä haavalle niin väri kuin tuo vapaan alan tehokas haltuunottokin.

 33. Sinä Jeessi olet kuin Reinikaisen asiakkaat : Aina väärässä.
  Eikö se koskaan ota päähän?

 34. En ole aina väärässä joten ei ota päähän kun ei ole tarvekkaan. Tulet näkemään ihmeitä, vapise jo, vaikka sitähän sinä varmaan teet muutenkin.

 35. 6 m3

  ”Tulet näkemään ihmeitä,,,”

  Varmaan kuin melkein kaimansa pari tuhatta vuotta sitten?
  Muuttaa veden viiniksi, kävelee vetten päällä ja ruokkii Satakunnan viidellä kalalla ja kahdella leivällä.

  Lieköhän H-V:n gringoa kusetettu urakalla, taimitarha myynyt harmaaleppää hybridihaapana?😂

 36. Kysyiköhän joku tuoltakin mottipäältä jotain?

 37. 6 m3

  Ihmeeksi voisi luokitella myös seitsemen kympin päätehakkuu tilin haavikosta, motilta!😂

 38. 6 m3

  Haapatukista, päätehakkuusta, kiinnolta! Euronhan se vuodessa tuottaa,,,!😆

 39. Jeessi:”-Kysyiköhän joku tuoltakin mottipäältä jotain?”

  Kommentista päätellen Jeessi on tajunnut istuttaneensa Harmaaleppää, jota on luullut Hybridihaavikoksi.
  Vo ressukkaa!

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat