Kommentit (5)

 1. Täällä Pirkanmaan pohjoisosissa kanalintuja on riistalaskentojenkin mukaan vähemmän kuin juuri missään muualla Suomessa. En tiedä, miksi näin on. Liian vähän niitä vaan on. Omassa metsässä koppelon pesintä kuitenkin tänä vuonna onnistui. Olen kieltänyt kanalintujen metsästyksen omissa metsissäni jo vuosia sitten.

 2. Siellä on niin paljon yhtenäisiä metsäalueita ja niissä tuhansia kilometrejä käytössä olevia metsäautoteitä, että salametsästäjät puuhastelevat siellä Mafian otteilla. Onhan siellä poliiseilla ja palokunnilla virkistäytymispaikkoja ja he hallitsevat sulutukset ja hämäykset.

 3. metsä-masa

  Metsätieverkosto palvelee hyvässä ja pahassa. Metsään liittyvissä asioissa helpottaa liikkumista hoitotöissä, puunkuljetuksissa ja virkistyskäytössä, mutta lieveilmiöt tihutyöntekoina ja salametsästyksessä ne palvelee kyllä väärää ryhmää, jota on ilmeisesti hankala valvoa.

  Itä-Suomessa oli takavuosina pitkäkestoiset oikeudenkäynnit salakaadoista, siitä tuli lopulta myös tuomiotkin, lieneekö siinä nyt syy normaali olotilaan.

  Omat havainnot näkemisen perusteella kanalinnuista on täällä päin olleet pitkin syksyä hyviä, jopa runsaita metsäautoteiden varsilla.

 4. Vähän on metsäkanalintuja täälläkin ollut. Tuo metso on ensimmäinen n. 10 vuoteen joka on näyttäytynyt.

 5. Kannoissa on ilmeisen suurta paikkakohtaista vaihtelu. Mutta kyllä noihin isoihin kanalintuihin aika usein törmää. Sitä en tiedä missä soitimensa pitävät kun lähistöllä ei ole mitään laaja-alaisia soita.

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit

Kuvat