Mistä kestävät ja hyvät valjaat?

Noin 30 ha:n raivauksen jälkeen Stihlin valjaista lonkkatuesta katkennut kiinnityskoukun hihna kahdesti. Olen joutunut hankkimaan kokonaan uudet tuet. Viimeisessä kuvassa hihnan olen korjannut omalla kuormaliina virityksellä. Nyt myös lannetuen kiinnitys repeämässä irti valjaista. Lisäksi vielä itse sahan kahvojen säätö ei enää pidä. Onko muilla ollut samoja ongelmia Stihlin kanssa?
Todella surkeaa laatua ja Stihliltä ei oteta mitään kantaa asiaan.

Kommentit (17)

 1. Voisin myydä käyttämättömät Huskin valjaat.

 2. Huskin valjaissa onneton muovisolki. Ei kestänyt…

 3. Jonseredin valjaat kestävät isältä pojalle

 4. Jep. Minulla täyttivät 20v?

 5. Onkohan alumiini murkula jostain halki, jos ei pysy kahvat säädöissä?

 6. Osta Balance XT -valjaat? Nuo Stihlin nykyistä edelliset ovat ergonomialtaankin pashemmat.

 7. Itse käytän balance valjaita joihin hitsaan tilhin valjaan koukun. Tilhin valjaat toimii kyllä harrastekäytössä mutta ammattikäytössä tarvitaan jo parempaa. Tuo on totta että tilhin kahvojen keskiruuvi löysenee päivän aikana. Se tässä onkin kumma että minun 460 sahassa ei löysin mutta 490 sahassa löysenee. Eihän se paljon haittaa kun helppohan se on kiristää työn touhussa.

 8. Jos muistettais ettei se raivaussaha ole vänkäri eikä kirveskään. Eipä ole aivan kovasti uskottavia ongelmia nuo. Ovat todella vahvasti rakennettuja ainakin tuossa minun noin kolme vuotta sitten hankitussa sahassa. Se kahvojen keskiruuvikin on siten kolossaan ettei ilman lukitusvivun ylösnostoa saa edes liikkumaan. Vipu ylhäälläkö sitä raivaillaan. Mutta ”halonhakkaaja” saa minkämoisen kangen tahansa väärään tai poikki.

 9. Ehkä sinä jesse olet nyt väärä henkilö neuvomaan tässä asiassa.

 10. Kiitos jees hyvistä neuvoista ja ohjeista! Enpä olisi noita ymmärtänytkään yli 30 vuoden raivailunkaan jälkeen…

 11. Ehkä sitten oli jo aikakin!

 12. Jeessi on niin paljon jälkijunassa, että kohta hän keksii pyörän uudelleen – kynttilän hän on jo keksinyt!

 13. No, Jätkän suunnalta ei kyllä kesintöjä ole tullutkaan. Luuloja ja oletuksia ja väärinymmärryksiä senkin edestä.

 14. Nuo valjaat on aikansa eläneet. kaupasta uudet. Kannattaa testata ennen ostoa ,toisille sopii Stihl xtreem ja toisille husku balance xt.

 15. Vanhoilla ja huonoilla valjailla työskentely on aivan järjetöntä. Uudemmissa valjaissa on monipuoliset säätömahdollisuudet erimallisille vartaloille.

 16. Ei muutakun ostat vaan uudet valjaat…

  Jos ostat nuo huskin xt niin vaihdat vaan noista vanhoista kestävän koukun kun se meltorautainen kuluu poikki…

 17. Olen samaa mieltä visakallon kanssa. Aloittelin sahailuja joskus 80-luvun puolivälissä 165 huskulla ja nahka”valjailla”, jotka olivat sellaiset parin sormen levyiset hihnat tuossa olkapäillä. Nykyisin jos sellaisilla sahaisin, niin todennäköisesti kädet tipahtaisi ravistelemalla irti päivän päätteeksi.
  Itse olen tykästynyt noihin tilhin uusimpiin valjaisiin, mutta makuasioitahan nämä pitkälti on.
  Kahvojen säätö jos on vähänkin löysällä, niin varsinkin sateisella kelillä se saattaa lipsua kun vettä pääsee väliin. Tai sitten kahva on niin vasemmassa reunassa suhteessa kiinnityspisteeseen ettei kiinnityspinta ole suora , jolloin se ei tartu kunnolla tankoon.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat