Kommentit (7)

 1. Kuvassa on puustolleen jo täysi-ikäistä, hyvälaatuista ja silmäänkin kaunista metsää. Tällä hetkellä lumikuorma ei vielä ole kovinkaan vaarallinen, oksistossa on vain viimeksi satanut lumi. Kulkijalle vahvemman oksan katkeaminen ja putoaminen kuuluu selvänä voimakkaana pamauksena.

  Keski-ikäinen ja vanha metsä voi pudotella vahvojakin oksia silloin kun painoa on oksiston toisella reunalla. Puiden kaatumisvaara on silloin jos tuuli on kallistanut aiemin runkoja kallelleen.

  Nyt kuvion puusto on saavuttanut parhaan kasvuvaiheen ja vuodet eteen päin metsä alkaa kuluttaa osan vuosikasvusta runkojen kuivumisana joka näkyy sahapuun arvon menetyksenä. Jos kuvio olisi talousmatsää, nyt siinä olisi oikea- aika sen uudistamiseen !

 2. Onhan tuo komeaa metsää. Voisi harventaakin. Ovatko puut 30 metriä?

 3. En kyllä harventaisi. Tuuli ja kuivumisriski. Joku ammattilainen kirjoitti, ettei yli 50-vuotiaita kuusikoita pidä harventaa.

 4. Mänty taitaa olla valtapuuna tuossa. Männyt tosin elpyy tuossa vaiheessa huonommin kasvuun harvennuksen jälkeen kuin kuuset.

 5. Jos ei halua aukoksi, niin alaharvennusta. Suuri latvasimmat kasvaa vielä kuin siemenpuut ja kestävät luonnon voimia hyvin.

 6. Hehe. Kovasti täällä porukka suunnittelee Munkkivuorenpuistoon hakkuita…

 7. Ainahan sitä voi suunnitella. Voin hyvin kuvitella, että Helsingin kaupunkikin suunnittelisi tuohon virkitysmetsään asuntojen rakentamista.

Luonto Luonto

Kuvat