Kommentit (21)

 1. r.ritva

  näitä siis nykypäivänä suositaan kun kuormia muuta kuin metsänkäytön kuormaa kuljetetaan.Sähköisenä tulevaa.

 2. Hieno.

 3. A.Jalkanen

  Näkyy olevan jeesin haapaviljelmän sisäänkäynti vai onko paikallinen lampaankasvattaja suojautunut susilta?

 4. Jeessin palstanaapuri on suojautunut Jeessiltä!

 5. Kannattaa lukea kuvan lähettäjän kirjoittama kuvaan liittyvä informaatio, niin ei tarvitse esittää hölmöjä arvailuja.

 6. En kyllä itse tajunnut aloittajan informaatiosta lausettakaan.

 7. Älä välitä Vilppu, ei noilla irvistelijöillä tulisi haavan kasvatuksesta tuollaisen aidan sisälläkään mitään. Niitä vain harmittaa kun tietävät että olen jo 25ha:ia haapaa onnistunut viljelemään kevyen akkupaimenaidan takana. Ja nyt kun olen alkanut haavikoista hiukan alkuun toistakymmentä tonnia rahastaa niin käsittäähän sen että itkettää ja harmittaa. Varsinkin kun sitä voi tehdä vaik joka vuosi.

 8. Mukava lukea kun joku on viisas, rikas ja vaatimaton 🙂

 9. Tietäisitpä Kalle mitä tuolla viljelyn alkuvuosilla täällä rienattiin. Kyllä revitän nyt täysillä koska olen siihen oikeutettu. Enkä kerro muunnettua kuten täällä monet lähinnä mielikuvituksen voimin paskaa jauhoivat. Jopa sukulaisistakin löytyi rienaajia. Nyt on minun vuoroni kertoa miten haavalla tiliä tehdään. Toki aivan puhtaasta haavikosta ei ole kyse missään kohteella koska en tee koskaan puhdasta aukkoa. Säästän aina olemassa olevaa puustoa jos vain on. Peltoheitoissa sitä oli vähemmän mutta toinen niistäkin riemastui kasvamaan lähes puolet koivua kun hirvet saatiin pois raiskaamasta niitä. Nytkin olen painottanut varsinkin mäkien välien notkelmissa kuusen säästöä eli haapaa poistetaan niiltä osin ylispuuhakkuuna. Totaaliraivaajat ovat per….tä!

 10. Joka härillä kyntää se häristä puhuu. Oikeesti teillä on varmaan hauskaa kinata metsistä ja voitoista😉

 11. Hei Kalle! Onneksi tässä foorumissa on viisaita, rikkaita ja vaatimattomia kirjoittajia!!

 12. r.ritva

  Näitä läjitys alueita haetaan haja-alueiden metsistä.tämä on nykypäivää.Myös metsätien käytöstä on sovittava.Osakkaiden omistama ja ylläpidettävä tie on tarkoitettu vain metsä käyttöön ja kuljetukseen.Siis tilapäisempään puukuormien kuljetukseen alueelta.Jokapäiväiset painavat kuormakuljetukset läjitys alueille rasittaa tien kestävyyttää ja heikentää tien alkuperäistä osakkaiden kulku liikettä.Joten näistä ja tien vahvistamisesta,kunnostamisesta on huolehdittava sopimuksissa.Myös porttien käytöstä.Tuossa kyselinkin onko ympäristöön sopiva.

 13. Ei ole kovin hyvin maastoon sulautuvaa mallia tuo portti. Pitäisi maalata invisible-maalilla tai sitten maaston väreillä . Talvella kyllä menettelee mutta kesäksi voisi hyvin maalata eri väriseksi.

 14. Metsäkupsa

  Komeen kapitaaliportin olette saaneet. Entinen onkin köyhempää mallia

 15. Siitä se himmenee, portti

 16. r.ritva

  Osakkaiden oma luomus etisiltä ajoilta.Portti oli pakko laittaa.Läpikulkutie niin molempiin päihin.Alkoi sen verran rojua ilmaantua.Autojen tuhoamista kun jostai varastettu.Metsäkoneeseen ikkunaa rikki ja sammutin tyhennetty sisälle.Tuo oli viimeinen niitti.Portit aina jonkin ajan kuluttua rikottu.Sahattu jne,,Viimeisin vasta syyspuolella jo kunnostettua.Köyhempää mallia.Ihan sinällään riittävä tuhottavaksi ja maisemaan sopivampi.Näitä uusia portteja lajittäjät ainakin näkyvät suosivan.

 17. Moottorikelkat kiertää portit. Ainakin meillä…

 18. No onpa törmätty tapaukseen, jossa naapuruksilla oma piikkilanka-aita ojan penkalla – siis molemmilla omalla puolellaan. Sanan mukaisesti törmäsin, kun suunnistaessa huomasin piikkilanka-aidan ojan penkalla. Loikkasin yli, mutta en ottanut huomioon, että vastapenkalla oli samanlainen. Meni trikoot vaihtoon…

 19. Aivan laillista aidata vaikka piikkilanka-aidalla alueensa. Toivoisi kuitenkin ettei tämä elukkatouhu aivan niin pahaksi mene että metsiin alkaa jälleen nousta piikkilanka-aitaa vanhaan hyvään lehmien metsissä laidunnuksen tapaan. Toki olen itsekkin sitä joku vuosi sitten hiukan pahempiin painekohtiin laittanut ja sillä kyllä myös hyvä rauhoitusvaikutus taimikkoon. Esim. ojan kohdat joissa peura konttaa nätisti sähköpaimenaidankin ali.

 20. Ajelin tuossa kesällä töitteni puolesta erästä sorapintaista kylätietä, joka muuttui metsäautotieksi/mökkitieksi ja suuri ullätyys oli kun viimeiset 800metriä tiestä oli päällystetty öljysoralla. Päällystetie sopi sinne keskelle metsää yhtä hyvin kuin tuo portti tuohon…mutta varmasti ovat hyviä molemmat!

 21. r.ritva

  Tuo porttien kierto onnistuu tuolla karvahattumalli portilla.Eilen mönkkärillä ohitettu.Eipä siinä sinällään kun nätisti kulkee.Tämän uuden betonitolpitus on ,ettei sitä metsänkautta helposti kierrä.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat