Kommentit (7)

 1. Kaikista kanalintujen pesistä mihin itse ole törmännyt suurin osa pesistä on tuhotaan.
  Tutkimus pitänee paikansa.

 2. Tuo saattaa olla sorsanpesistä yhteenveto. Tulee se toinen kuva (pitza) niin siinä ovat syvemmältä mehästä tuhojen jakaumat. Harakka ja varis ovat vaihtaneet paikkaa. Ootellaan kuvaa!

 3. A.Jalkanen

  Mikä neuvoksi? Varislintujen yhteen laskettu osuus lisättynä supikoiralla kattaa lähes kaiken, ainakin yli 80 prosenttia. Supikoiraa pyydetään kosteikoilta sorsalintujen pesintämenestyksen parantamiseksi. Pitäisikö ko. alueilta alkaa pyytää myös varislintuja?

 4. MIISU4F

  Varislintuja on ollut aina. Supikoira on uusi.

  Miten sen nyt tulkitsee, pesärosvo. Ihmisiä vartenhan kanalintuja pitää kasvattaa metsästettäviksi. Ihminen on sitten paistirosvo?

  Minusta se on epäeettistä, että ammutaan muita lintuja ja pienpetoja vain koska kanalintuja pitää saada. Supikoiran hävittämisen ymmärrän mutten vain kanalintujen takia.
  Mäyränmetsästystä en ymmärrä yhtään.

  Voisi sen riistaruuan helpomminkin saada, kun keskityttäisiin sorkkaeläimiin, ne ei ole vähissä.

 5. Jälleen Miisun kanssa samaa mieltä.

 6. Meillä päin supeja on aika vähän vaikkei niitä metsästetä. Jossain on tosi paljon. Eräs kaveri kertoi käyvänsä joka syksy ainakin yhtenä viikonloppuna muutaman kaverinsa kanssa ”talkoissa” Loviisan lähellä metsästämässä supeja ennen hirvenmetsästysaikaa. Niitä on siellä tolkuttomasti. Heillä on koiria ja loukkuja ja saavat sen viikonlopun aikana toista sataa supia. Siellä on supeista sekin riesa, etteivät ole onnistuneet saamaan supia haukkumattomia hirvikoiria. Hirvenmetsästyskin muuttuu pelkäksi supien haukuksi.
  Porukka saa siellä majoituksen ja muonituksen.

 7. Tilastosta puuttuu naakka joka on vähintään harakan veroinen pesärosvo. Mutta ei niitä taida rannoilla niin paljon ollakaan kuin metsämailla ja peltojen läheisyydessä.

Luonto Luonto

Blogit ja Kolumnit

Kuvat