Kommentit (6)

 1. Hieskpivukin kasvaa hyvissä olosuhteissa huippulaatua. Niissähän ei ole yleensä ruskotäpläkärpäsen paskoja, eli erikoistyvenä menisi.
  Kuuset lienevät vain ihan tavallisia ”maatiaiskuusia”?

 2. Tuohon kun aletaan vaan soveltaa hevos,- tai helikopterikorjuuta, alkaa tuotokset juosta!!? Ja on niin nättiä maisemataulua ennen ja jälkeen…

 3. Gla

  Sekametsä kyllä ja siten varsin mukavan näköistä. Isommat puut ovat ilmeisesti iältään samaa suuruusluokkaa ja niiden alle on luontaista tainta ilmaantunut.

  Jatkuvasta kasvavuudesta olen eri mieltä. Alikasvoksena on pelkkää kuusta ja kun taimet 20 vuoden päästä varjostaa maaperää, on kuviolla pelkkää kuusikkoa, joka ei enää luontaisesti tuolla kasvupaikalla uudistukaan. Kuuset siis kasvatetaan päätehakkuuseen, sitten koko ala uudistetaan ja homma toivottavasti alkaa alusta eli tuonne tulee uusi sekametsä. Enemmänkin voisi puhua kaksijaksoisesta kasvatuksesta kuin jatkuvasta ja sehän on vain hyvä asia. Toki viherpesuunkin on tällä hetkellä mahdollisuus, jos sellaiseen on tarvetta. Itseään ei kuitenkaan kannata huijata.

  Olisikohan tämä toimiva menetelmä juurikääpääalueilla? Alikasvoskuusikko voi kyllä hyvällä tuurilla tulla liian nopeasti, joten kantojen nosto ehkä pitäisi tehdä, jos joku ne ostaisi. Teoriassa siis ehkä, käytännössä tällä hetkellä taitaa olla hrvieläinten kaalimaa, johon ei muuta kuin pensastuneita koivuja kasva.

 4. Jos pelkästään talousmetsänä haluaa kasvattaa, niin ylispuuhakkuu ja alikasvoskuusista seuraava kasvatettava sukupolvi. Niinhän tuossakin käy, että kuuset lopulta syrjäyttää lehtipuut ja monimuotoisuus vähenee ilman päätehakkuuta.
  Hirvistä ei ole haittaa ko. kohteella.

 5. William Munny

  Onks Puuki itte kuvas?

 6. Sovitaan vaikka niin. Itsekin muistutat selvästi vanhaa moottorisahaa.

Luonto Luonto

Keskustelut