Kommentit (6)

  1. Mielestäni kuvista voi tehdä sen johtopäätöksen,että jos istutuskuusikossa halutaan mukaan luontaista mäntyä, on varhaisperkuun kanssa oltava hereillä. Molemmissa kuvissa on kattava vesakko raivattuna alas. Tosiaan 2:ssa vuodessa vesakko painaa 2 m ylös. Sirkka ja vanhemmillekkin männyntaimille toivoton tilanne ilman raivuuta.

  2. Totta. Siemensyntyinen koivu kun kasvaa esim. 2 m 5 vuodessa, saattaa vesasyntyinen kasvaa 4m pitkäksi samassa ajassa.

  3. Mänty on nopea kasvuun lähtijä. Vaikka tuossa on heinää näkyvissä ei kuitenkaan niin paljon, että olisi sirkkataimien synnyn estänyt.

  4. Oman työnsä nuo taimikot kyllä vaatii, että saadaan hyvään kasvuun paikat ja pois kasvun ”romahdus”. Mutta kyllä ne kaikkoen olisi tehtävä, oli saanut kuviosta hakkuutulot tai ei.

  5. Isompiin aukkoihin mahtuu vielä koivua lisäksi. Niitä sitten voi enskassa vähentää jos tuli liikaa jätettyä. 2000/ha olisi hyvä pohja metsän kasvuun ja tuottaa myös harvennustuloja. Aina jätän koivuvaraa juuri tuolla 1600/ha männyn istutuksessa. Nytkin on kuvan kaltaisen päällä jo yliskoivutkin. Jotka sitten käyn kevyellä kalustolla poistamassa pikkuhiljaa joko kuituna tai poltinpuuksi.

  6. Tuon korkuisesta taimikosta jokaikinen lehtipuun vesa pois. Jos nimittäin ollaan esim istutuskohteessa, johon on pistetty havupuun taimia. Turha näpertely on mielenvikaisen hommaa.

Metsänhoito Metsänhoito