Kommentit (9)

 1. Kevätistutuksia voi vielä jatkaa, (vertailu on Väli-Suomen säiden perusteella). Lumien lähtö oli nopeaa, lämpötila on pysytellyt alle + 20 asteessa, ja sopivasti sadettakin on saatu.

  Istutusalueet on nyt kerinneet sopivasti lämmetä, ja noilla ruotsalaisilla taimilla on alkuun lähtö ollut varmaa. Kolme vuotta sitten istutettiin samoilla taimilla kääntömättääseen, hyvin oli talvehtineet n. 10 % oli keväisin kallellaan, mutta luonto nostaa niitä pystyyn, ei jäänyt palon korjattavaa.

  Silloin ruotsalaiset taimet oli hyvin tasalaatuisia, pitkän huiskeita, laatikon reunasta- reunaan. Pottiputken säädön tein maksimiasentoon, syvään istutus näyttää olleen taimille hyödyksi.

 2. Näin kyllä. Luonto hiukan myöhässä, mutta istutuksiin on satanut sopivasti multa märkää helppo.istuttaa kun sopivan lämmin ja tuuli viilentää kyllä.

 3. Useampana vuonna on juhannusviikolla lykitty taimia maahan. Ei ole taimien selviämisessä tai kasvussa ollut eroa aikaisemmin istutettuihin vaikka ollut kuivia ja kuumia kesiä.
  Kaivuria ja taimia odotetaan vielä tämän kesän viimeisille istutuksille.

 4. Eikö harmaalta voisi ottaa kesäksi ketjut pois ja päästää laitumelle lepoon.

 5. Joka kone tykkää käytöstä. Paljon ja pitkään ja toimii! Ketjut toki ovat turhaan mutta juuri niiden työläys on aina varma tae siitä että ne pysyy päällä kesät ja talvet. Siksi en itse sellaisia traktorissa koskaan käytäkkään. Takavetotraktoriin kiertäisin muutaman nastan akkukoneella talveen.

 6. Fergun kanssa metsässä ei ketjut ole koskaan turhaa…;)

 7. Eipä taida hiihtoniilo niin paljoa ajella kesällä että ketjujen ottamisella juuri olisi vaikutusta.

 8. Ehdottomasti ketjut metsässä myös kesällä. Vähenee ruoputtelu ja sitä myötä rengasvauriot oleellisesti.

 9. Eipä ole koskaan ollut ketjuja päällä metsässä, ei silloinkaan kun takavetofergulla ja juontokouralla tein. Yhtään rengasrikkoakaan ei ole osunut kohdalle.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat