Taimikko kuntoon

Tällä 15 hehtaarin lohkolla puusto vaihtelee runsaasti. Paikoitellen koivu ottanut vallan, mutta sekametsää on pyritty tekemäänkin, edellisessä puusukolvessa ollut lahovikaa 20%. Raudusta noin 30%, valtapuu kuusi, tiheys 1400-2000r/ha. Ajankulutus keskiarvo/ha hieman yli kaksi työpäivää, pahimmat kuviot 3,5 työpäivää/ha.

Kommentit (4)

 1. suorittava porras

  Kuvan kohde oli vielä kymmenen vuotta sitten joidenkin mielestä hyvä energiapuukohde. Motolla olisi pitänyt homman hoitua . Onneksi ne ajat on takana ja työhön käytetään sopivampaa menetelmää . Valitettavan työläs homma , kun työmäärä on kasvanut korkoa 10%:n vuosivauhdilla tai enemmän jo vuosia. Taimikkokin näyttää jo kärsineen.

 2. Hyvä energiapuukohde tuo oli edeleen. Jos joku laittaa rahaa maahan kaatamiseen ja tavaran maastoon jättöön on päässä kyllä tuplavika.

 3. Jos joku ostaa tuon energiapuukohteena, niin hyvä on. RS- työlle tulisi aika suolainen hinta, jos sen teettäisi jollakulla muulla kuin artolla, joka pistäisi tuota kuntoon 1 – 3 ha / päivä.

 4. metsä-masa

  Onneksi olkoon maanomistaja ja työntekijä, arvokas työ on aluillaan !

  Samaa mieltä suorittavan kassa, täällä päin oli myös ajatuksia jo vuosia sitten ko. kohteinen koneellisesta korjuusta, mutta se loppui heti alkuunsa, vain näytöstyömaat kerittiin seurata.

  Kuvasarjan perusteella näyttää syntyvän kasvava hyvä seka metsä. Hyvin usein tuomio nuorelle metsälle tulee annettua ennen aikojaan, koska heikot yksilöt erottuu ja jää mieleen.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat