"Tarttis tehrä jotain"

Taimikko huutaa pikaista apua valtatien varressa . Ensi kesänä voi olla jo paljon työläämpi urakka .

Kommentit (11)

 1. Mikä hätä ?

 2. Helpoimmalla pääsisi, jos menisi raivurin kanssa heti.

 3. tamperelainen

  Suoritava on täysin oikessa.Olen kaatanat tuollaiset taimikot keväällä.Vesoo tutkimusten mukaan,mutta on vaan niin paljon nopeampaa ja sääolosuhteetkin parhaat mahdolliset,Keväällä viherröhnä ei haittaa

 4. Anton Chigurh

  Siellä täällä törröttää muutama hirviltä säästynyt (pahanmakuinen) männynräippä.

 5. Mitä tuohon on istutettu?

  Jos kuusta ei kiirettä, männyllä raivaisin…

 6. suorittava porras

  Mäntyähän tuonne on istutettu . Kohtuullisen hyvältä vaikutti ennen lehtien puhkeamista koivuvitelikkoon . Metsä syntyy varmasti ilman koivuakin . Kiireesti koivu pois . Tälläkin kohtaa on potentiaalinen hirviuhka olemassa , joten senkin vuoksi on jo kiire . Lähituntumassa on useita hehtaareita samaa toimenpidettä vailla olevia uudistusaloja.
  PS. Huomatkaa puuton alue etualalla . Tiehallinto hakkuutti koko tiealueen puuston pois pari vuotta sitten kahden kuntakeskuksen väliseltä osuudelta . VR teki saman tempun . Nyt näkyvyyttä piisaa , mutta vesakko tekee uhkaavasti tuloaan hakkuun kohteena oleville alueille (25km matkalta tien molemmin puolin + junaradan varret ).

 7. Onko ollut omilla mailla hirvi tuhoja suorittavalla?

 8. Visakallo

  Ilman muuta raivaus, mutta sekään ei suojaa männyntaimikkoa hirvituhoilta, jos alueen hirvien määrä on liian suuri. Hirvituhojen torjunnassa hirvien määrän vähentäminen on kaikkein tehokkain ja kokonaisedullisin keino.

 9. Ja valtatien varressa vielä. On vain ajan kysymys tuossakin kohteella kun niitä hirven raatoja siivotaan ihmisten autojen kolaroimana tien poskesta. Kuten ehkä joku ihmisen vastaavakin. Todella, Visakallon tapa on se ainoa oikea tapa.

 10. suorittava porras

  Tälläkin kohtaa hirvet yittävät tien muuttaessaan syksyllä talvilaitumille ja keväällä päinvastoin . Hirvionnettomuuksiltakaan ei ole vältytty . Lisäksi ainakin yksi punaisella liivillä varustettu hirvikoira on jäänyt auton alle vajaan kilometrin päässä kuvan aukosta .

  Ihmishenkiäkin on ko suoralla menetetty . Lomille rientäneet varusmiehet kokivat kovia reilu vuosikymmen sitten . Päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena ajaneelle kujettajale tie oli liian ”kapea”. Ajoi ojaan ja kuoli .
  Suoran toisesta päästä risteävällä tiellä sattui kahden ihmisen hengen vaatinut tasoristeysonnettomuus . Pariskunta oli kotiinsa menossa ja jäi tuntemattomasta syystä junan alle .

  Kiire , päihteet ja havainnointivirheet ovat keskeisimmät vakavien onnettomuuksien syyt . Joillakin nuorilla miehillä keväisin esiintyvä testosteronin ja adrenaliinin määrän yhtäkkinen hyppäys aiheuttaa älytöntä kaahailua ja monesti kaahailusta seuraa myös ihmisuhreja . Viimeksi eilen kolme , joista yksi ihan tässä lähettyvillä päällystetyllä paikallistiellä . Hirvien kanssa selvitään kuitenkin enimmäkseen pienillä peltivaurioilla . Tosin vakavammissa kohtaamisissa on usein syynä myös kolme edellä mainitsemaani tekijää .

  Peliaikaa hirvionnettomuuksien välttämiselle antaa riittävä näkyvyys teiden varsilla . Myös hirviä houkuttelevan ravinnon määrä on syytä pitää minimissä teiden lähialueilla . Raivaus on tällä kohtaa keinoista ykkönen . Palvelee sekä metsänhoitoa , että liikenneturvallisuutta . Hirvet eivät nimittäin lopu , vaikka jossakin paikassa hetkellisesti vähenevätkin .

 11. Visakallo

  Kyllä ne hirvet loppuu, jos niin halutaan. On ne tästä maasta ennenkin lähestulkoon loppuneet, mutta eihän siihen sentään ole tarvetta. Kyllä kohtuullisen hirvimäärän kanssa pärjää.

Metsänhoito Metsänhoito