Terveisiä Australiasta

Melkoinen meno täällä! Kuvassa näkyy kuivunut laidun, tuulen nostama pyörre joka vie ruokamullat mennesään ja palava metsö.Tähän mennessä palanut 800000 ha! Savu kirvelee kurkussa vaikka lähimpiin paloihin matkaa yli 50km. Paikallisessa Marketplacessa myynti- ilmoitukset ruohonleikkureita ja veneitä, molemmat turhia kun ruohoa ei ole ja joet kuivuneet. Vettä saa käyttää 100l/hlö/vrk. Sääennuste lupaa +42, keskimärin tähän aikaan pitäisi olla +27.

Kommentit (12)

 1. A.Jalkanen

  Nuakka koettaa nyt pysytellä kaakana ettee pyrstösulat kärvähä!

 2. Visakallo

  Pieni, mutta urhoollinen Suomi lisää metsiensä hiilinieluja, ja Australia pelastuu ja vihertää jälleen!

 3. suorittava porras

  Lähisukulainen alenevassa polvessa nieleskelee savua ko tienoilla parasta aikaa ,vaikka ei tahtoisikaan. Kertoi , että tarkenee ja silmiä kirveltää. Läheisessä meressä onneksi vettä riittää. Teki vastikään valinnan muuttaa maahan pysyvästi parin vuoden kokeilun jälkeen.
  Ei käy ausseja kateeksi eikä itärannikolla asuvia.

 4. Liian kuuma maa ois meikäläiselle. Son mukava ku pääsee lynxillä lähtee pihasta. Talavi on parasta aikaa. Ei oo räkkää ja tekemistä piisaa.

 5. Planter

  Onkohan nuakalla pyrstösulat, eikös se ole jonkin sortin hirvi?

 6. suorittava porras

  Sydneyn pohjoispuolelle oli tänään ukkostanut ja satanut rankasti. Olosuhteet vaihtelevat reippaasti.
  Pari vuotta sitten Brisbanen kadut tulvivat ja hait tulivat tulvien mukana pitkälle sisämaahan. Bongattiinpa niitä tulvan jälkeen jopa kadulta. Ko tapauksesta lähisukulaiseni lähetti kuvan hämmästellen moista ihmettä.

 7. Nuakka voisi ehkä itse kertoa, minkälainen otus nän on. Ensin ajattelin, että Nuakka on Savolaisten puheviasta viännetty Naakka, mutta sillä voi olla useampikin merkitys. Yksi on ”Musta lintu” ja yksi lienee jonkin vaiheen poroeläin.
  Kait sekin on vähän makuasia, sanoi mäyräkoira…

 8. Ihmetellä voi toisaalta, että eikö maailmasta löydy tarpeeksi vettä ryystäviä isoja sammutuslentokoneita? Torjunta mittakaavan mukaan eikä letkujen kanssa leikkien.

 9. Lintuhan se nuakka kaet on niinku piäskynennii. Nyt oli muuten paloalue jo 1,6 milj.ha. Raportoin taas jos näkyy jotain mielenkiintoista.

 10. A.Jalkanen

  Merestä sitä sammutusvettä sais, mutta tuolla lienee kuumuuven lisäks ongelmana tuuli, joka levittää palon noppeesti luajemmalle. Merreen ee voe kyllä männä tulta karkuun: siellä on ne hait ja krokotiilit! Ainai Port Douglasissa ol vuos sitten kielto männä uimaan muualla ku vartioiulla rannalla krokojen takia.

 11. Joo ei ole vettä kuin meressä ja muutamassa padossa mistä tekevät juomavettä. Uima altaiden vesikin on käytössä, helikopterilla käyvät hakemassa.

 12. Joo ei ole vettä kuin meressä ja muutamassa padossa mistä tekevät juomavettä. Uima altaiden vesikin on käytössä, helikopterilla käyvät hakemassa. Rannikolle tullessa ajettiin pari tuntia palaneen luonnonpuiston läpi, tienvarteen oli tehty palokuja koko matkan jolla toinen puoli tietä oli saatu pelastettua. Täällä ei ole onneksi krokotiilejä, ollaan kuulema ainakin 11 tuntia liian etelässä(kylmässä)Matkat ilmoittavat täällä tunneissa.

Luonto Luonto

Kuvat