Unohdettu visakoivikko

Antakaapa hyvät lajitoverit vinkkejä mitä tälle pitäisi tehdä? Ostopalstalla tuli vastaan reilu puolenhehtaarin alue jossa on 23 vuotta sitten istutettu raudus- ja visakoivikko. Alue on todennäköisesti varhaisperattu, mutta muuta sille ei ole tehty. Kuvat on alueen siisteimmistä kohdista, muualla on runsaasti luontaista kuusentaimikkoa.
Visojen paksuus n. 10cm/1,3m raudukset n.15cm. Visat on enimmäkseen latvukseltaan heikkoja alikasvoksia. Pohja MT rinne. Vieläkö tuossa mennään visan ehdoilla?

Kommentit (4)

  1. Eihän tuo kovin suuri ala ole joten jos visakoivua siellä vielä kasvaa niin aika arvokasta puutahan se on. Itse menisi visan ehdoilla.

  2. Visakoivulla ei taida olla enää edes polttopuun arvoa. Kuka sitä huonolaatuista visaa ostaa. Ei kukaan. Sitä pukkaa koko ajan enemmän ja enemmän, mutta kukaan ei sitä osta.

  3. Eihän tuo ole missään tapauksessa pahasti pilalle mennyttä. Harvenna visojen ympäriltä pahimpia rauduksia varjostamasta, ja juhannuksen jälkeen leikkaa visoista pienet(2cm) oksat pois…70 cm pitkä oksaton pätkä kelpaa hyvin aikanaan sorviinkin. Pieni ripaus booriakaan ei olisi pahitteeksi. Mihin sitolkka perustaa visatietämyksensä?

  4. Visakallo

    Minäkin ihmettelen sitolkkan purkausta. Kyllähän visat kaupaksi menee, jos niitä on vähänkin enemmän tarjolla. Ihan hyvä tuosta vielä tulee. Tavalliset koivut ja muut lehtipuut hemmettiin, kuusille kunnon harvennus ja visoille karsinta kuten Leikkuri sanoi.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat