Valkoselkätikka

Valkoselkätikka on uhanalainen metsälintu. Suojelun/ruokinnan ansiosta kanta on kasvanut.

Kommentit (8)

 1. ”Valkoselkätikka (Dendrocopos leucotos) on uhanalainen vanhojen lehti- ja lahopuustoisten metsien laji, joka oli kolme vuosikymmentä sitten katoamassa Suomen luonnosta. Syynä tähän oli sopivien elinympäristöjen raju väheneminen tehokkaan metsätalouden seurauksena.” ”Valkoselkätikka on edelleen myös erityisesti suojeltava, lintudirektiivin I liitteen laji. Sen pesivä kanta arvioitiin 320–380 pariksi vuonna 2019.”
  Metsähallitus

 2. Onneksi noita ei juuri tavismo erota. Tikka kuin tikka. Muuten ne tulisi nopeasti kaikki suojeltua ainakin yhden turvepaakun alle.

 3. Sen tuhoamisen hinnaksi on määritelty 4.037 € ollen näin yksi kalleimmista linnustaimme ( sijalla 6). Olin aikoinaan luontomuseolla palkkatukihommissa ja oli aikaa tuijottaa täytettyjä lintuja😁

 4. Läski näkyy kelpaavan lintulaudalla viirupaidalle! Ei kovin harvinainen ainakaan Savossa!

 5. Savossa tämäkin. Iisalmessa

 6. Visakallo

  Ajatelkaapa, jos Suomen päättäjillä olisi ollut aikoinaan viisautta. Itäistä perua olevan pakkosuojelun sijasta valkoselkätikkojen, liito-oravien, yms. onnistuneista pesinnöistä olisi maksettu metsänomistajille vaikkapa muutaman satasen tai -tonnin palkkio. Meillä ei olisi nyt yhtään uhanalaista lajia, rahaa olisi kulunut vain promille siitä mitä pakkosuojelulla on aikojen kuluessa poltettu, ja kaikilla olisi hyvä mieli.

 7. Pakkovihersosialismi ei toimi noin.

 8. Tiukka tipu se on tuo tikka. Aikoinaan siitä kovasti metsäalaa syytettiin sen hävityksestä. Tuolloin erehtyi muinoisen Metsäntutkimuslaitoksen pomo Pohtila lipsauttamaan, että tikalla on siivet. Oli tiedotusvälineitä paikalla ja möykkä oli valmis.

  Huomautus oli kuitenkin ihan asiallinen eli jos ei tikka löydä sopivaa reviiriä täältä niin lääniä riittää Vladivostokiin asti.

Luonto Luonto