Kommentit (3)

  1. Hyvin on toiminut luonnonmukainen raivaus tuossa. Koivikoissa ja männiköissä ei yleensä oikein toimi. Hirvi pyyhälsi viimeksi eilen nokan edestä tien yli kohti istutuskoivikkoa . Toivottavasti säästyy koivut syönniltä kuitenkin.

  2. suorittava porras

    Hyvä ,kun muutkin huomaavat ,että hirvi auttaa taimikonhoidossa. Isellä yhteneviä kokemuksia ajalta ,jolloin hirviä oli oikeasti paljon. Kun taimikon raivaili kertaalleen kutakuinkin oikeaan aikaan, hirvi piti huolen jatkosta ilman isompia vahinkoja myös männyntaimikossa. Herääkin kysymys , mikä hirvien kokonaisvaikutus taimikoiden onnistumiseen on kun mukaan lasketaan myös kuusi. Monta taimen latvaa ehti hirvi minunkin kohdalla pelastaa ,kun lyhensi etukasvuiseksi pyrkivää koivua tai haapaa niiden tuntumasta . Tuohon aikaan ei raivaus ollut minunkaan kohdallani ykkösprioriteettia maatilan töissä. Viljely ja tuotteiden markkinointi ja rakennustyöt täyttivät työlistan melko tarkkaan.

  3. Kuusentaimia suojaa toisin paikoin hirvien vesakon syönti kuten kuvastakin näkyy. Suurempi vaikutus on , jos kuusia joutuu kasvattamaan liian kuivilla mailla hirvien takia. Hirvien talvilaidunalueilla mäntyjä ei yleensä suojaa th:n ajoissa tekeminenkään. Mutta jos saa säästymään esim. 1/3-osan viljelymännyistä, niin tuottotappiot jää pienemmiksi varsinkin jos luont. taimia tulee korvaamaan mäntyjä.

Metsänhoito Metsänhoito