Verrokkikuva edelliseen lähetykseen ..

Normaslisti hoidettu ja käsitelty nuori metsä . Vertailun vuoksi voi vilkaista kuvia pari pykälää myöhemmin energiapuunkorjuulla hoidetusta viereisestä kuviosta.

Kommentit (19)

 1. On siellä viereisessä kuvassa metsä, tämähän on mäntypelto jossa vain on poistettu kaikki luonnon monimuoto. Ja samalla on männyn kasvukin alkanut ontua pahan kerran. Naapurikuvan männyt ovat paremman näköistä puutavaraa.

 2. Fanaattisilla ihmisillä tahtoo mennä puurot ja vellit sekaisin.
  Pelto ja metsäkäsitteet ovat ehkä alakoululaisilla sekaisin, mutta kyllä aikuisen pitää ymmärtää mikä ne erottaa toisistaan.
  Jos on oikein karu maapohja, niin turha sinne on edes yrittää muuta kuin yhtä puulajia eli mäntyä.
  Monimuotoisuushöpinät ihan turhanpäiväistä lässyttämistä, ei luonnossta mitään yksmuotoisuutta löydykään.

 3. Tiedä sitten karuudesta jos vertaillaan samanlaisilla pohjilla olevaa naapurikuvaa jota kait tässä kyseessä oli. Kyllä siellä vähän kaikkea kasvaa koska niitä ei ole lakaistu maahan. Ei ole todellakaan luonnollista yksimuotoisuutta vaan ihan ihmisen tekemää hölmöyttä.

 4. Gla

  Onhan tuossa kuusta sekapuustona, joten en ihan puupelloksi tuota nimittäisi. Nyt aika vielä karun näköinen käsittelyn jäljiltä, mutta tuosta kun 5-10 vuotta kasvaa, vaikutelma on ihan mukava.

 5. Ihme jankkaamista. Ei tuossa mitään peltoa ole vaan metsää.

 6. Normaali nuori metsä. Voishan se jessekin ymmärtää mutta tuohon pääsemiseen tarvii hiukan vaivaa ja jos sitä ei halua tehdä tai ei kiinnosta niin voihan sitä arvostella.

  Onhan tuo hyvä lähtö tukkipuun kasvulle jos vertaa että männyt olisivat hieskoivikon alla alikasvoksena.

 7. Kyllähän minullakin noita pikkasen on. Kun jokapaikkaan ei kerkeä aina ohjeistamaan. Yleensähän sieltä koivut lähtee lähes viimeistä myöten vaikka olisi kuinka hyväkasvuista raudusta että saisi hyvän sekamatsän. Hiukan kerkesin viimeksi hätiin ja sain iltatuurin ohjeistettua joten koivuja sentään muutama jäi.

 8. Gla

  Eikös ohjeet anneta kaupanteon yhteydessä, eikä sitten kun moto aloittelee työtänsä.

 9. En viitsi aivan romaania kirjoituttaa. Kylä suora ohjeistus toimii ja hyvin. Joskus kyllä ihmetyttää miten jotkut edes saa kauppatapahtuman aikaan jos pitää kaikkeen varautua jo kauppakirjalla. Missäshän se luottamus luuraa?

 10. Gla

  Kyse on lähinnä siitä, että kun tulee viesti korjuun alkamisesta, ei tarvitse alkaa järjestellä omia menoja heti sen mukaan, että lähtee ohjeistamaan korjuuporukkaa. Tuon ohjeistuksen voi antaa jo aikaisemmin. Toinen juttu on ostajan mahdollisuus hinnoitella työmaa oikein. Sinun tapauksessa kuulostaa siltäå, että asialla voi olla suurikin merkitys.

 11. suorittava porras

  Hakkuu toteutetaan yleisten suositusten mukaan ,jos kauppakirjaan ei ole merkitty toisin. Monesti pikkupalstat on jo hakattu ennen ,kun isäntä ehtii paikalle ihmettelemään. Soittelipa hiljakkoin isännän valtuuttama valvojakin ,milloin palstalle mennään. Totesin ,että alue hakattiin jo viikko aikaisemmin. Asianmukainen ilmoitus aloittamisesta oli tehty , mutta ei ollut saavuttanut em henkilöä. Ohjeistukset onkin viisasta kirjata kauppakirjaan ,jos haluaa tavallisuudesta poikkeavaa palvelua. Muistaakseni Jesse moitti erään hakkuun yhteydessä ajokonemiehen ratkaisua ajouran paikan suhteen . Tämänkin voi kirjata kauppakirjaan ja sen myötä korjuukarttaan. Yleensä käytetään karttaan merkittyä reittiä varastolle. Jollei sitä ole merkitty ,suorinta kantavaa reittiä. Jos ura pettää ,etsitään uusi reitti.

 12. Olihan siinä todella HIUKAN moittimista jos vedetään ylispuiden poistolla mutkat suoriksi ja tiputetaan mäkeä alas lanssille suorinta paanaa. Kyllähän kuormassa ollut ajokone ne männyt vielä alleen slammasi mutta kyllä ne seuraavat kymmenkunta vuotta siellä näkymänä harmitti. Kuitukoon puustosta sentään kyse. Nyt vasta ensiharvennuksen raivauksella en niitä enää sieltä löytänyt. Lahoa oli tullut.

 13. suorittava porras

  Mäkeä liikutaan ylös ja alas.Ei sivuttain. Sitten se vasta ura urkenee ,kun sivukaltossa luistellaan…

  .ja , että ylispuita…Muutaman rivin olen aiheesta kirjoittanut. Ylispuiden korjuussa vauriot ovat hyvin todennäköisiä. Siksi en liputa ko menetelmän puolesta. Jesse juuri kertoikin kokemuksestaan tärkeimmät haasteet.

  Täytyy erikseen korostaa ,että allekirjoittaneella ei ole Jessen ongelmiin osaa eikä arpaa. Onneksi on kokonaisia maakuntia välissä ja eri toimijat niillä nurkilla.

 14. Hyvin siihen asti niissä vanhoissa sivuttaisurissa pärjäsi. Kunhan sai jonkun pöhkötyskohtauksen. Kerran siitä ryski läpi. Aivan tolkuton temppu. Jos olisin hankalaksi silloin heittäytynyt olisin varmasti korvauksiakin saanut mutta silloin olin vielä senverran varovainen aloittelija etten halunnut alkaa hankalaksi. Samoilla sivuttaisliikkeen urilla nyt tehtiin ensiharvennuksen ajot ja kone pysyi hyvin urilla paitsi silloin kun älypuhelin ”jäätyi” kätöseen liian pitkäksi aikaa. Se maksoi minulle yhden rauduksen ja ilmoille per…..llisen kirouilumetelin . Toivottavasti nuori sälli oppi siitä jotain. Hetken turhaa ulkoilua tuli siinä kohtaa.

 15. En yhtään ihmettele, että Jeessillä seisoo järjen ja Mu…n lisäksi myydyt leimikot vuosia. Vaikea on niinkin pieneltä piiriltä löytää sellaisia konehenkilöitä, jotka suostuisivat menemään ”ohjeistettaviksi” päin kaikkia sääntöjä ja normeja.

 16. Eipä ole yksikään vastaan ollut. Kyllä ne ohjeet kelvanneet ovat.

 17. suorittava porras

  Ennen oli sanonta :”Kuuntele vaimosi ohjeita ,mutta aja silti oikein!”
  Tätä voi vapaasti soveltaa Harjavallan suunnalla ja sijoittaa lauseeseen jees-miehen.

 18. Oikeinpa ajoivatkin, minun ohjeilla!

 19. Vaan kun urakoitsijan kalusto on poistunut, alkaa itku ja hammasten kiristely. Jos jollakulla on puunkorjuutyöt onnistuneet vielä huonommin kuin Jeessillä, niin ainakaan täällä hän ei ole asiasta mellakoinut.
  Kyllä kaava on ollut koko ajan, että kaupat on tehty – ja maakunnan korkeimmilla hinnoilla – ja ehdoilla. Korjuukalusto on ollut paras ja uudenaikaisin – melkein kuin pösö! Kuljettajat ovat nuoria ja kauniita ja tämän päivän tiedoilla ja tekniikalla varustettuja. Hakkuu etenee tehokkaasti ja jälki on kiitettävää.
  Kunnes savotan loputtua todetaan, että metsässä hakattu väärät puut, ja liian harvaksi, ajourat on tehty kaikkein pehmeimpiin paikkoihin ja ylispuun poistossa on taimikko poljettu pilalle. Varastopaikka on sotkettu ja tie runnottu telojen kanssa. Lavettiauto ja puutavara-auto ovat polkeneet tien syville raiteille. Tukkikokoista puuta (yli 10 cm paksua) – on kuitupinoissa vaikka kuinka paljon…
  Noin näyttää Jeessin leimikoissa tapahtuneen toistuvin liikkein. En ihmettele, että MG:n porukoilla ei ole ollut haluja aloittaa enää uusia leimikoita.

Metsänhoito Metsänhoito