4H ryhtyy istutustalkoisiin, kutsuu nuoret ja yritykset mukaan

Nuoret ilmastotöissä -hankkeen on tavoitteena istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää.

Lasten- ja nuorten järjestö 4H ryhtyy yhdessä nuorten ja yritysten kanssa työhön hiilidioksidipäästöjen hillitsemiseksi. Nuoret ilmastotöissä -hankkeen on tavoitteena istuttaa uutta metsää vuoteen 2030 mennessä 10 000 hehtaaria.

4H-järjestön nuoristoiminnassa istutetaan jo nyt vuosittain satojatuhansia puun taimia. Yleensä taimet istutetaan metsänuudistusaloille osana normaalia metsänhoitoa.

”Haluamme olla mukana tukemassa nuorten ilmastojulkilausuman viestejä, sillä kestävä elämäntapa on 4H-järjestön ytimessä ja edistämme sitä päivittäisessä toiminnassamme”, toteaa Suomen 4H-liiton hallituksen puheenjohtaja Eero Suutari.

Hankkeessa nuoret istuttavat metsää ja ansaitsevat samalla rahaa. Hankkeen toivotaan leviävän valtakunnallisesti.

”Me nuoret ollaan valmiita tekemään konkreettisia tekoja ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja yritykset tarvitsevat mahdollisuuden hyvittää päästöjään, joten tämä on nyt todella hieno juttu”, toteaa 17-vuotias 4H-aktiivi ja nuorisovaltuutettu Oskar Mannelin.

Nuoret ilmastotöissä -hanke toteutetaan yhteistyössä Metsämiesten Säätiön, Best-Caravan Oy:n, MTK:n ja Metsänhoitoyhdistysten kanssa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito