Avoimen metsätiedon käyttö lisääntyi – ”Aineistot otettu hyvin käyttöön”

Karttapalvelujen käyttö nousi kolmanneksella vuodesta 2019, Metsäkeskuksesta kerrotaan.

Avoimen metsätiedon käyttö lisääntyi viime vuonna, Suomen metsäkeskuksesta kerrotaan. Esimerkiksi paikkatietoaineistoja ladattiin kaikkiaan 80 prosenttia enemmän kuin vuonna 2019, karttapalvelujen katselu lisääntyi liki kolmanneksella. Uusi aineisto latvusmallista otettiin hyvin vastaan, ja sen karttapalvelua katsottiin yli 3 000 kertaa.

”Näyttää siltä, että eri organisaatioissa on tehty viime vuosina järjestelmäkehitystyötä. Aineistot on nyt otettu hyvin käyttöön”, metsätietoasiantuntija Juha Inkilä Metsäkeskuksesta kertoo.

Metsäkeskus selvitti avoimen metsätiedon käyttöä viime vuoden lopulla tehdyllä kyselyllä. Sen mukaan päivittäin tietoja käytti viidennes vastaajista ja viikoittain reilu kolmannes. Kyselyyn vastasi 214 palvelun käyttäjää, näistä suurin osa oli metsäpalveluyrittäjiä tai metsänhoitoyhdistyksistä.

Avointa metsätietoa ovat muun muassa tiedot metsävaroista, metsälain erityisen tärkeistä elinympäristöistä, metsänkäyttöilmoituksista ja kemeratöistä. Avointa metsätietoa voi hyödyntää karttapalveluina, ladattavina paikkatietoaineistoina tai suoraan teknisten rajapintojen kautta.

Metsäkeskus ylläpitää tietoja ja ne löytyvät Metsään.fi-palvelusta. Keväänä aikana Metsäkeskuksen verkkosivut uudistetaan, sen jälkeen avoin metsätieto löytyy metsakeskus.fi-osoitteesta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Keskustelut

Kuvat