Bioenergia-ala: Kannustinjärjestelmä nuorille metsille

Bionergiayhdistyksen mukaan myös energiaturpeella on edelleen merkittävä rooli huoltovarmuuden varmistamisessa.

Bioenergiayhdistys perää hallitusohjelmaan loppukäytöstä riippumatonta kannustinjärjestelmää tukemaan nuorten metsien kasvua ja pienpuun markkinoita.

”Järjestelmän tulisi lisätä metsien kestävää kasvua ja pyrkiä turvaamaan metsien hyvä terveydentila. Tämä vahvistaisi hakkuumahdollisuuksia, hiilensidontakykyä ja tukisi energiajärjestelmän huoltovarmuutta”, toteaa Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja Pertti Vanhala.

Bionergiayhdistys muistuttaa, että Suomessa oli vuonna 2017 nuorten metsien ensiharvennusrästejä noin 800 000 hehtaaria ja taimikonhoitorästejä saman verran.

Yhdistyksen mukaan myös energiaturpeella on edelleen merkittävä rooli energiajärjestelmän huoltovarmuuden varmistamisessa, vaikka sen käyttö onkin vähentymässä.

”Hallitukselle tulee riittää, että energiaturpeen käyttöä ohjataan päästökaupan avulla, eikä kielloilla, taikka veroja kasvattamalla”, Vanhala sanoo. Tämä antaa Vanhalan mukaan turveyrittäjille aikaa laajentaa toimintaansa energiaturpeen ohella myös bioenergiayrittäjyyteen tai turpeen muihin käyttömuotoihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito