Biomassat laitettiin kartalle

Biomassa-atlas-verkkopalvelun avulla voi hakea tietoa esimerkiksi metsävaroista, hakkuiden sivuvirroista, maankäytöstä.

Suomen metsä-, pelto-, lanta- ja jätebiomassoja koskevat tiedot on koottu uuteen verkkopalveluun, Biomassa-atlakseen. Sen avulla voi etsiä tietoa esimerkiksi metsävaroista, hakkuiden sivuvirroista, maankäytöstä sekä teollisuuden ja yhdyskuntien biohajoavista jätteistä. Näitä tietoja voi käyttää vaikka raaka-ainehankintojen suunnitteluun.

Paikkatiedot löytyvät atlaksesta neliökilometrin tarkkuudella.

”Käyttäjä voi laskea kartalta rajaamaltaan alueelta esimerkiksi erilaisten biomassojen määriä ja sijaintia sekä tarkastella biomassojen käyttömahdollisuuksia ja -rajoituksia yhdistelemällä eri aineistoja”, kertoo projektipäällikkö, tutkija Eeva Lehtonen Luonnonvarakeskuksesta (Luke).

Atlaksen lähtötiedot saadaan useasta eri tietokannasta. Lehtosen mukaan palveluun lisätään uutta tietoa sitä mukaa, kun aineistot kehittyvät tai uusia käyttäjätarpeita ilmenee. Suunnitelmissa on muun muassa tuoda palveluun uusia biomassoja kuten peltobiomassoja sivuvirtoineen ja uusia lantajakeita.

Luken lisäksi Biomassa-atlasta ovat olleet valmistelemassa Suomen ympäristökeskus ja Itä-Suomen ja Vaasan yliopistot sekä Tapio Oy. Palvelu julkistettiin tänään Farmari-messuilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut

Kuvat