Ensi vuoden budjetin metsärahat ennallaan

Kemeratukea on luvassa 53 miljoonaa euroa.

Maa- ja metsätalousministeriön ensi vuoden budjettiesityksessä metsärahat pysyvät paljolti nykyisellä tasolla. Kemeratukeen osoitetaan 53 miljoonaa euroa: se on kolme miljoonaa euroa tämänvuotista vähemmän, mutta laskun syynä on määrärahojen siirto toiselle momentille. Osin rahoitusta siirretään luonnonhoitoon ja ympäristötukeen, jonka pottia esitetään nostettavan noin miljoonalla euroa runsaaseen 8 miljoonaan euroon. Loput siirretään Metsäkeskuksen määrärahoihin.

Viime vuonna kemeratukia käytettiin tilinpäätöksen mukaan vajaat 50 miljoonaa euroa.

Hirvieläinten vahinkojen korvausrahat pysyvät tämänvuotisella tasolla eli 5,6 miljoonassa eurossa. Siitä varsinaisiin korvauksiin on varattu 2,2 miljoonaa euroa, loput menevät muun muassa hirvieläinkantojen hoitoon, seurantaan ja tutkimukseen.

Kaikkiaan maa- ja metsätalousministeriö esittää hallinnonalalleen 2,7 miljardin euron määrärahaa. Se on vajaat 40 miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuoden varsinaisessa talousarviossa oli.

Luonnonvaratalouteen, johon metsätalous kuuluu, määrärahoja on luvassa 237 miljoonaa euroa. Kasvua tästä vuodesta on liki 10 miljoonaa euroa, mikä selittyy hallitusohjelman ilmastopanostuksilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut