Budjettiesitys pitää kemerapotin ennallaan, mutta suojelurahoissa selvää nousua

Valtiovarainministeriö esittää ensi vuodelle kemerarahaa 56 miljoonaa euroa.

Valtiovarainministeriön budjettiesitys on julkaistu nyt kokonaisuudessaan. Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalalla esitetään kemerarahaa ensi vuodelle 56,2 miljoonaa euroa, eli saman verran kuin tälle vuodellekin. Metsäluonnon hoidon edistämisen rahoitus nousee 6,3 miljoonaan euroon, mikä on reilu miljoona euroa enemmän kuin kuluvana vuonna.

Hirvieläinten aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen on varattu 5,6 miljoonaa euroa, mikä on reilut 200 000 euroa enemmän kuin tänä vuonna. Metsäkeskuksen rahoitus pysyy ennallaan.

Ympäristöministeriön puolella suojelualueiden hankintamäärärahaa nostettiin reiluun 30 miljoonaan euroon. Se on noin neljä miljoonaa euroa enemmän kuin viime vuonna. Eräät luonnonsuojelun menot -momentin rahoitusta nostettiin 5 miljoonalla eurolla 7 miljoonaan euroon. Tähän kuuluu muun muassa Metso-ohjelman rahoitusta.

Ensi vuoden budjetin neuvottelut käynnistyivät valtiovarainministeriön esityksellä. Esityksestä neuvotellaan elokuun lopulla eri ministeriöiden kanssa, syyskuussa hallitus käsittelee budjettia ja lopputulema julkaistaan lokakuun alussa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat