Dimex lopettaa metsurin turvavarusteiden valmistuksen, toimitussopimuksen päättyminen vei kannattavuuden

Työvaatevalmistaja jatkaa yhä raivausasujen valmistusta.

Dimexin raivausasut valmistetaan Virossa. Niiden myynti on siirtynyt Uittokalustolle. (Kuvaaja: Sami Karppinen)

Kotimainen työvaatevalmistaja Dimex luopuu metsurin turvavarusteiden, eli moottorisahaustyötä varten tarkoitettujen viiltosuojahousujen ja metsurinpuseroiden, valmistamisesta tämän vuoden loppuun mennessä.

Dimex toimitti pitkään työnantajien työsuhteisille metsureilleen kustantamat turvavarusteet. Dimexin, metsähoitoyhdistysten, Metsähallituksen ja metsäyhtiöiden kanssa tehty sopimus päättyi pari vuotta sitten ja turvavarusteiden valmistaminen on käynyt kannattamattomaksi.

”Metsurikenttä ja turvavarustemarkkinat ovat sirpaloituneet niin, ettei meidän enää kannattanut jatkaa”, kertoo Dimexin markkinointijohtaja Petteri Tirkkonen.

Jatkossa Dimex tuottaa metsäkäyttöön raivaussahaukseen tarkoitettuja takkeja, housuja ja puolihaalareita. Ne tehdään Virossa, myynnistä vastaa Uittokalusto.

Uittokaluston metsätuotteista vastaava myyntipäällikkö Juho Ristikankare kertoo, että työnantajien kanssa tehdyt yhteistyösopimukset turva- ja raivausasujen toimittamisesta ovat siirtyneet Uittokalustolle.

”Sopimuksen mukaan tarjoamme turva- ja raivausasuista muutamia vaihtoehtoja. Raivausasuista Dimexin tuotteet ovat edullisen hankintahintansa vuoksi olleet selvästi suosituimpia.”

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Keskustelut

Kuvat