Ely-keskus: Oulunjärven saarihakkuille ei estettä

Ympäristöjärjestöt olivat vaatineet saarille suunniteltujen harvennus- ja poimintahakkuiden kieltämistä. Järjestöt aikovat valittaa ely-keskuksen ratkaisusta.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus ei kiellä Metsähallituksen suunnittelemia Oulujärven saarten hakkuita. Keskuksen mukaan hakkuille ei ole juridisia esteitä. Hakkuiden kieltämistä olivat vaatineet luontojärjestöt.

Metsähallitus on suunnitellut harvennus- ja poimintahakkuita Kaarresaloon ja Kuostonsaareen. Saaret kuuluvat Oulujärven retkeilyalueeseen, joka ei ole luonnonsuojelulakiin perustuva luonnonsuojelualue. Osa retkeilyalueesta kuuluu kuitenkin Natura 2000 -verkostoon.

Saarten luonnonmetsät on rajattu metsänhoidon ulkopuolelle. Hakkuut kohdistuvat saarten keskiosiin, joissa ei ole boreaalisia luonnonmetsiä. Hakkuukohteet on tarkastettu yhdessä ely-keskuksen kanssa, Metsähallituksesta kerrotaan.

Järjestöt aikovat valittaa

Suomen luonnonsuojeluliitto pitää ely-keskuksen päätöstä ja sen perusteluja virheellisinä sekä puutteellisina. Liiton mukaan kiistellyillä saarilla on runsaasti Natura-ohjelman suojeltavia luontotyyppejä, esimerkiksi boreaalisia luonnonmetsiä.

Järjestö aikoo yhdessä Kainuun lintutieteellisen yhdistyksen kanssa valittaa päätöksestä Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen. Lisäksi ne vaativat, ettei Metsähallitus käynnistä hakkuita niin kauan kun valituksen käsittely on kesken.

 

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Luonto Luonto

Keskustelut