Evolle perustettu droonien testausalue, haussa tarkempi metsätieto

Uuden teknologian testaaminen on kaivannut testialueita ja myös toimijoiden yhteistyötä.

Suomeen on perustettu kuusi aluetta droonien testaukseen. Testialueilla drooneja ja droonipalveluita voidaan kokeilla turvallisesti uusissa tehtävissä, esimerkiksi metsäntutkimuksessa.

Testialueet sijaitsevat Oulussa, Vihdissä, Sjökullassa, Pyhtäällä ja Evolla. Evon testialue on erikoistunut metsätutkimukseen, jossa Lidar- ja hyperspektrikuvaustekniikat auttavat tuottamaan yhä tarkempaa tietoa metsistä. Oulun alueilla keskitytään jäätävien olosuhteiden koelentoihin, Vihdissä maatalouteen

Drooneja hyödynnetään jatkuvasti uusilla yhteiskunnan alueilla, mutta uuden teknologian testaaminen ja muuttaminen liiketoiminnaksi on kaivannut alan toimijoiden yhteistyötä ja testialueita.

Vuoden vaihteessa päättynyt Finnish UAV Ecosystem eli Fuave-hanke kokosi Suomen drooni-toimijat yhteen.

”Yhteistyölle on jatkuva tarve, sillä droonien määrä ja niiden hyödyntäminen on kasvussa. Tarvetta on sekä sääntelylle että alan toimijoiden yhteistyölle, jonka avulla voidaan helpottaa droonien hyödyntämistä yhteiskunnassa ja tutkimuksessa sekä uuden liiketoiminnan kehittämisessä”, kertoo Fuave-konsortion johtaja, tutkimusprofessori Eija Honkavaara Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta tiedotteessa.

Testialueet on perustettu laajassa yhteistyössä, jossa mukana ovat muun muassa Traficom, muut ilmatilankäyttäjät, laitevalmistajat ja viranomaiset.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Tekniikka Tekniikka

Kuvat