Finsilva sopi tuulivoimahankkeista, ”haluamme olla aktiivisesti mukana”

Suunniteltujen tuulivoimapuistojen tutkimusalue on noin 5 000 hehtaaria.

Metsätalousyhtiö Finsilva ja energiayhtiö WestWind ovat sopineet yhteistyöstä kahden tuulivoimapuiston kehittämisestä ja rakentamisesta. Suunniteltujen Pirtti-Moskuvan ja Kyyjärven Kauniskankaan puistojen tutkimusalue on 5000 hehtaaria, joista Finsilva omistaa merkittävän osan.

”Sopimukset suurista yhtenäisistä maa-alueista ovat tärkeitä hankekokonaisuuden kannalta. Se mahdollistaa laajan suunnittelualueen syntymisen, jolloin sekä energiatuotannon tehokkuus että ympäristövaikutukset voidaan optimoida rinta rinnan”, sanoo WestWindin toimitusjohtaja Pekka Purola.

”Uusiutuva energia, kuten tuulivoima, on globaalisti nopeimmin kehittyvä energiamuoto, ja Suomi todella tarvitsee sitä. Haluamme olla aktiivisesti mukana tässä kehitystyössä”, sanoo Finsilvan toimitusjohtaja Juha Hakkarainen.

Finsilva on ollut muutenkin aktiivinen uusiutuvan energian parissa. Heinäkuussa yhtiö kertoi ryhtyvänsä yhteistyössä energiayhtiö Neoenin kanssa selvittämään Pirkanmaalla sekä läntisellä Uudellamaalla sijaitsevien alueiden soveltuvuutta aurinkovoimatuotantoon. Uusiutuva energia ja tuulivoima ovat osa Finsilvan uutta strategiaa.

Finsilva Oyj on yksi Suomen suurimmista metsänomistajista. Yhtiö omistaa noin 135 000 hehtaaria metsää Etelä- ja Keski-Suomessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut