FSC-standardin luonnos kommentoitavana

Standardipäivityksessä on kyse siitä, miten FSC:n kansainväliset linjaukset toteutetaan suomalaismetsissä.

FSC Suomen standardia päivitetään parhaillaan. Ensimmäinen standardin luonnosversion julkinen kuulemisprosessi on käynnistynyt. Luonnokseen haetaan sidosryhmiltä laajempaa osallistumista sekä tietoa ja näkökulmia seuraavan luonnosversion neuvottelujen pohjaksi.

Standardipäivityksessä on kyse siitä, miten FSC:n kansainväliset linjaukset toteutetaan suomalaismetsissä. FSC:n standardeja ohjaavat kaikkialla maailmassa FSC:n kymmenen periaatetta ja niiden alla olevat kriteerit. Jotta kansainvälinen FSC-standardi vastaisi kunkin maan olosuhteita ja lainsäädäntöä, voidaan käytännön toteuttamiseen liittyvistä toimista neuvotella kussakin maassa.

Standardiluonnoksen voi ladata FSC Suomen verkkosivuilta. Luonnosta voi kommentoida kuka tahansa. Kuulemiseen voi osallistua 29. elokuuta mennessä nettialustan kautta. Julkisen kuulemisen jälkeen luonnosta muokataan ja testataan. Keväällä 2020 järjestetään toinen julkinen kuuleminen, jonka pohjalta käydään neuvottelut viimeisestä standardiluonnoksesta.

FSC-standardin päivitystyössä päärooli on standardityöryhmällä, jossa on jäseniä kaikista kolmesta Vastuullisen metsänhoidon yhdistys FSC Suomen kamarista: talouskamarista, ympäristökamarista ja sosiaalisesta kamarista.

Metsänomistus Metsänomistus

Kuvat