Greenpeace osoitti mieltä Kainuussa, poliisi paikalle

Ympäristöjärjestö osoitti mieltä saarihakkuita vastaan. Metsähallituksen mukaan virkistysarvot otetaan huomioon.

Ympäristöjärjestö Greenpeacen aktivistit osoittivat tänään mieltä Lammasjärvellä Kuhmossa. Iltapäivällä poliisi kuitenkin poisti mielenosoittajat hakkuualueelta.

Aktivistit vaativat Metsähallitusta lopettamaan hakkuut kolmella saarella, jotka on maakuntakaavassa osoitettu virkistysalueiksi.

Metsähallituksen mukaan saarten virkistyspalvelut sekä kulttuurikohteet säilyvät. Koska kyseessä ovat virkistysmetsät, niitä käsitellään eri tavalla kuin normaalissa metsätalouskäytössä olevia metsiä.

”Uudet menetelmät sopivat hyvin järvisaarien metsänkäsittelyyn. Niillä pyritään siihen, että metsikössä on eri-ikäisiä puita eikä metsän peitteisyyttä heikennetä”, toteaa Metsähallituksen metsätalousyhtiön suunnittelupäällikkö Hannu Tolonen.

Greenpeace ei selitystä niele vaan vaatii, että arvokkaat metsät on säilytettävä niin Suomessa kuin muuallakin pohjoisella havumetsävyöhykkeellä.

“Lammasjärven saaret olivat Kuhmon viimeisiä hakkaamattomia saaria. Valtionmetsien hakkuut Kainuussa ovat törkeitä luonnonsuojelu- ja virkistysarvojen pilaamista”, sanoo Greenpeacen metsävastaava Matti Liimatainen.

Myös Suomen luonnonsuojeluliitto paheksuu Metsähallituksen hakkuita Lammasjärvellä. Metsäyhtiöistä Stora Enso on ilmoittanut, ettei se toistaiseksi ota vastaan puuta Kainuun kiistanalaisista hakkuukohteista.

Lisätty Suomen luonnonsuojeluliitto ja Stora Enso klo 13.12

Muutettu otsikkoa sekä lisätty poliisin saapuminen ja aktivistien poistaminen klo 14.24

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat